Засновниця "Куражу" обговорила знесення павільйону на ВДНГ із Володимиром Зеленським

Засновниця "Куражу" обговорила знесення павільйону на ВДНГ із Володимиром Зеленським .

Засновниця "Куражу" обговорила знесення павільйону на ВДНГ із Володимиром Зеленським . Фото: facebook.com/alyona.zlobina

Транспорт та інфраструктура
08 лютого 2022 09:38

Після того, як у мережі розгорівся скандал про те, що на території київського ВДНГ зносять будівлю, де щороку проходить барахолка "Кураж", заради будівництва Президентського університету, засновниця фестивалю Олена Гудкова зустрілася із Володимиром Зеленським. Президент хотів особисто розібратися у ситуації зі знищенням ліфта, який було збудовано за гроші благодійників.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що 2 лютого 19-й павільйон ВДНГ почали зносити. Раніше у ньому проводили благодійний фестиваль "Кураж", але в організаторів закінчився контракт із Виставковим центром. Так, на місці павільйону вирішили збудувати президентський університет, який з'явиться у Києві з ініціативи Володимира Зеленського. У ньому навчатимуть сучасних наук, таких як нанотехнології, створення штучного інтелекту тощо. "Кураж" запропонували перенести до павільйону №1. Засновники фестивалю зазначили, що заради будівництва університету руйнують будівлю, зроблену у стилі пострадянського модернізму.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Олена Гудкова захотіла особисто зустрітися з президентом України та поговорити з ним щодо зносу 19-го павільйону та знищення ліфта, який було збудовано за благодійні гроші. Як пише Гудкова в Instagram, 7 лютого їй вдалося обговорити знесення будівлі із Володимиром Зеленським.

За словами засновниці "Куражу", президент захотів особисто розібратися в ситуації, що склалася. Вона щиро задоволена готовністю Зеленського говорити про долю павільйону віч-на-віч, а не через посередників та заступників.

За результатами зустрічі Олени Гудкової з Володимиром Зеленським було вирішено, що вартість ліфта, купленого з благодійних зборів, та його встановлення держава поверне. Гроші віддадуть директору ВДНГ Євгену Мушкіну, а він передасть їх на благодійність. Наразі менеджери платформи dobro.ua готують список реципієнтів під цю суму.

Також Гудкова написала, що керівники проекту незабаром самі прокоментують знесення павільйону та будівництво Президентського університету.

Окрім цього Олена Гудкова подарувала Зеленському книгу про Український модернізм.

Раніше засновники проекту "Кураж" хотіли вимагати з нових орендарів компенсацію за ліфт у розмірі 1 мільйона гривень. Гудкова також неодноразово нагадувала, що будівля павільйону №19 - це "приголомшливий зразок архітектури пострадянського модернізму 1978 року".

Vgorode також писав, що адміністрація ВДНГ прокоментувала знесення павільйону. Вони сказали, що будівництво університету тут планувалося давно, а знести будівлю потрібно лише тому, що її неможливо переробити під аудиторій для навчання студентів, а також лабораторії та бібліотеки.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах