У Києві готуються перейменувати проспект Героїв Сталінграду

У Києві готуються перейменувати проспект Героїв Сталінграда – фото: kievstreets.org

У Києві готуються перейменувати проспект Героїв Сталінграда – фото: kievstreets.org

Транспорт та інфраструктура
22 квiтня 2022 12:02

В Оболонському районі столиці проспект Героїв Сталінграда носитиме іншу назву - проспект Володимира Івасюка. Відповідний проект рішення Київради про перейменування вже є.

Про це повідомила депутат, член постійної комісії з бюджету та соціально-економічного розвитку Ірина Никорак у себе у Facebook. Знову підняти важливе питання про перейменування проспекту вона вирішила, щоб з'ясувати думку киян - чи підходить нова назва, чи є краще пропозиція.

Більше новин читайте на нашому Telegram-каналі.

Нікорак наголошує, що Володимир Івасюк видатна особистість в історії України – український композитор-виконавець, автор 107 пісень та 53 інструментальних творів, засновник української естрадної музики. Серед його пісень: "Червона рута", "Водограй", "Я піду в далекі гори" та багато інших.

Івасюк помер у 30 років. За офіційною версією, це було самогубство – його знайшли повішеним у лісі, а за неофіційною – вбивство, до якого причетне КДБ та скоєне за наказом керівництва СРСР. Похорон музиканта у Львові у 1979 році перетворився на масову акцію протесту проти радянської влади.

Розмова про перейменування проспекту Героїв Сталінграда на проспект Володимира Івасюка зайшла у 2017 році. Щоб ухвалити рішення, треба було набрати необхідну кількість голосів на пленарному засіданні.

Раніше депутат Ксенія Семенова також повідомляла, що на найближчому засіданні Київради буде питання про перейменування російських та білоруських топонімів у Києві. До 1 травня міська влада приймає пропозиції щодо перейменування, а до 9 травня пройде обговорення. Поки що всі охочі можуть запропонувати змінені назви об'єктів під постом Семенової в коментарях, а подивитися локації з російськими та білоруськими топонімами можна на інтерактивній карті.

Крім того, Vgorode писав, що депутати пропонують скасувати святкування Дня Перемоги 9 травня в Україні.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах