На Київщині збудують два нові ЖК для тих, хто залишився без своїх будинків

На Київщині збудують два нові ЖК для тих, хто залишився без своїх будинків - фото: Danist Soh/Unsplash

На Київщині збудують два нові ЖК для тих, хто залишився без своїх будинків - фото: Danist Soh/Unsplash

Транспорт та інфраструктура
03 травня 2022 17:08

У Київській області з'являться два нові житлові комплекси для тих людей, які втратили свої будинки внаслідок російської агресії та бойових дій. Зокрема, збудувати ЖК планують у Бородянці та в Ірпені.

За словами голови Київської обласної військової адміністрації Олександра Павлюка, нові об'єкти нерухомості можуть збудувати протягом п'яти місяців. Загальна площа кожного ЖК розглядається у 50 тисяч квадратних метрів. Крім того, є варіант викупу житла у забудовників для мешканців Київщини, які постраждали від війни.

Більше новин читайте на нашому Telegram-каналі.

В рамках будівництва нових ЖК передбачено проекти бомбосховищ, дитячих майданчиків, освітніх закладів та інших об'єктів соціальної інфраструктури.

Згідно з аналізом фахівців, загальна площа квартир, введених в експлуатацію та готових до викупу, становить понад 42 тисячі квадратних метрів. Наразі обговорюється ціна викупу нерухомості з необхідною сантехнікою та меблями.

2 травня якраз і відбулася зустріч між Павлюком, керівником гуманітарного штабу Олексієм Кулебою та представниками найбільших забудовників регіону, на якій обговорили питання викупу та будівництва нового житла для людей, які постраждали внаслідок військової російської агресії.

До того ж, президент Володимир Зеленський поставив чітке завдання місцевій владі – до початку осені люди мають бути з житлом.

Заступник керівника Офісу Президента України Кирило Тимошенко під час брифінгу наголосив, щоб відновити міста, потрібно не лише створити нове житло, а й зробити їх комфортними для життя.

Так, українські архітектори, планувальники, дослідники, дизайнери та інженери запропонували волонтерський проект довідника, в якому будуть зібрані найкращі світові приклади якісних суспільних просторів та описано правила їх створення.

Проект довідника найкращих світових прикладів якісних суспільних просторів - фото: t.me/kt20220224Проект довідника найкращих світових прикладів якісних суспільних просторів - фото: t.me/kt20220224

Раніше Vgorode повідомляв, що в Україні запустили проект, який допоможе українцям знайти тимчасове житло.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах