На Київщині повністю відновили рух Варшавською трасою

На Київщині повністю відновили рух Варшавською трасою.

На Київщині повністю відновили рух Варшавською трасою. Фото: скріншот з відео

Транспорт та інфраструктура
04 травня 2022 15:21

Після деокупації Київської області фахівці швидко розпочали відновлювати основні транспортні артерії України та відновили сполучення між Києвом та Житомиром по Варшавській трасі.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За його словами, 4 травня було відкрито рух насипним мостом з буту та щебенево-піщаної суміші через річку Тетерів. Для безпечного проїзду по краю мосту встановили бетонні блоки.

Кубраков також повідомив, що на Варшавській трасі за час окупації області та ведення бойових дій було зруйновано та пошкоджено три штучні споруди. Усі мости, які зруйнували окупанти, будут відновлюватися. Наразі Укравтодор забезпечив тимчасовий проїзд понтонними мостами. Таким чином було відновлено сполучення Києва з Житомирщиною автомобільною дорогою М-07 Київ – Ковель – Ягодин.

Окрім цього, 2 травня на Чернігівщині запрацювала ще одна переправа на дорозі Р-69 Київ – Чернігів. Там було влаштовано насип тимчасової об'їзної дороги. Для пропуску води також влаштовано труби та шар покриття з щебенево-піщаної суміші. Як повідомляє міністр інфраструктури, це вже друга тимчасова переправа, що збудована на маршруті, який з'єднує Чернігівщину з Київщиною.

На Чернігівщині запрацювала ще одна переправа на дорозі Р-69 Київ – Чернігів.На Чернігівщині запрацювала ще одна переправа на дорозі Р-69 Київ – Чернігів. Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

На Чернігівщині запрацювала ще одна переправа на дорозі Р-69 Київ – Чернігів.На Чернігівщині запрацювала ще одна переправа на дорозі Р-69 Київ – Чернігів. Фото: facebook.com/oleksandr.kubrakov

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що на Київщині планують збудувати два нових житлових комплекси, в які заселять людей, які втратили свої будинки внаслідок російської агресії та бойових дій. Зокрема, збудувати ЖК планують у Бородянці та в Ірпені. Попередньо, загальна площа квартир, що введуть в експлуатацію буде становити понад 42 тисячі квадратних метрів. Наразі обговорюється ціна викупу нерухомості з необхідною сантехнікою та меблями.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах