Кабмін спростив процедуру отримання посвідчення водія

Кабмін спростив процедуру отримання посвідчення водія.

Кабмін спростив процедуру отримання посвідчення водія. Фото: Експрес

Транспорт та інфраструктура
11 травня 2022 13:28

Учора, 10 травня, Кабінет Міністрів України спростив механізм навчання, необхідного для отримання прав, та процедуру отримання посвідчення водія в сервісних центрах МВС.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Постанова зі змінами, які потішать багатьох автолюбителів, називається "Про навчання водіїв та державну реєстрацію транспортних засобів у період дії військового стану в Україні".

Основні зміни у законодавстві такі:

  • тимчасові переселенці, які через війну змушені були змінити місце проживання, тепер можуть складати практичний іспит у будь-якому сервісному центрі МВС, без прив'язки до місця, де було складено теоретичний іспит.
  • теоретичне навчання водінню, включаючи підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації водіїв тепер можна здійснювати через комп'ютерні програми (Zoom, Skype, Google meet тощо).
  • тимчасові переселенці можуть отримати посвідчення водія в будь-якому сервісному центрі МВС, навіть якщо вони складали теоретичний та практичний іспити в інших місцях.
  • термін навчання для майбутніх водіїв на категорії В (легкові авто) та C1, C, С1Е, СЕ (вантажні авто з причепом) скорочено. На 20% зменшили теоретичну частину навчання (скоротили такі теми, як "Будівельне та технічне обслуговування ТЗ", "етика водія ТЗ" тощо).
  • тепер можна повернути свідоцтво про реєстрацію автомобіля, виданого за заявою його власника на ім'я особи, яка здійснює поїздку за кордон, протягом десяти днів з дня повернення цієї особи з-за кордону в будь-якому сервісному центрі МВС.
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах