На яких видатках під час війни економитиме бюджет Києва

На яких видатках під час війни економитиме бюджет Києва.

На яких видатках під час війни економитиме бюджет Києва. Фото: wikipedia.org

Транспорт та інфраструктура
26 травня 2022 23:51

З огляду на те, що через скорочення надходжень бюджет Києва зменшиться, за оцінками, на одну третину, багато статей витрат доведеться урізати.

Надходження до київського бюджету сильно знизилися у березні-квітні цього року, коли бізнес у столиці зупинила більша частина підприємців, і значна частина жителів, приблизно половина, виїхала з Києва за кордон або в інші, спокійніші регіони України. У травні ситуація покращала, проте до довоєнного рівня наповнення бюджету Києва дійде нескоро.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Точні дані надходжень до бюджету не публікуються через війну, відомі лише приблизні оцінки. Зменшення доходної частини бюджету на третину – ця оцінка була висловлена для LIGA.net першим заступником голови КМДА Миколою Поворозником.

За його словами, будуть відкладені на майбутнє витрати, пов'язані з реконструкцією та будівництвом доріг, створенням паркінгів, благоустроєм парків та скверів.

Першочергове завдання – відновити зруйновані та пошкоджені житлові будинки та об'єкти соціальної інфраструктури, всього таких будівель – близько 400. Також солідна стаття бюджетних витрат – компенсація старих цін на проїзд у метро та наземному комунальному транспорті.

Відкладаються на майбутнє рух Подольсько-Воскресенським мостом, який якраз мали відкрити цього року, будівництво метро на Виноградар, інші витрати на транспортну інфраструктуру.

Скасовано планову реконструкцію та капремонт будинків, лікарень. Не буде цього року і капремонту Хрещатика, який мав розпочатися саме цієї весни. Нагадаємо, що на головній столичній вулиці планувалися нові фонтани, наземні переходи, тротуари з граніту.

Не буде збудовано спорткомплекс на Іподромі, не проведуть реконструкцію річки Либідь, книжкового ринку "Петрівка".

Скасовано надання фінансово-кредитної підтримки для малого та середнього бізнесу Києва, багато виставок та інших заходів - економічних та культурних.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах