У Києві відреставрували сад каменів та створили з квітів "Київську Мадонну в метро"

У Києві відреставрували сад каменів та створили з квітів "Київську Мадонну в метро".

У Києві відреставрували сад каменів та створили з квітів "Київську Мадонну в метро". Фото: facebook.com/zelenbud

Транспорт та інфраструктура
01 червня 2022 20:44

У столиці з'явилася прикраса із квітів на досить напруженій транспортній розв'язці на Малій Окружній дорозі. Також до літнього сезону було відреставровано невеликий сад каменів, розташований у дуже популярному у киян місці.

Інсталяцію з квітів з незвичайною назвою "Київська Мадонна в метро" було створено на транспортній розв'язці біля Індустріального мосту, поблизу лінії швидкісного трамвая. Створена з 37 тисяч квітів та 1,5 тонн мармурової крихти композиція нагадує про долю цивільних осіб під час війни. Жінка притискає до грудей немовля, при цьому вона перебуває в укритті в метро, ховаючись там від обстрілів.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Історія цього зображення незвичайна. Спочатку фотографію дівчини, яка грудьми годувала немовля в київському метро під час повітряної тривоги, зробив фотожурналіст із Угорщини Андраш Фельдеш. Згодом на основі фото було створено малюнок ілюстратором TUBIK STUDIO Мариною Солом'яниковою з України, і саме він став широко відомим та був використаний для створення квіткової інсталяції.

Фото: facebook.com/zelenbudФото: facebook.com/zelenbud

Друга гарна новина з Києва – перетворення саду каменiв, що знаходиться на вул. Героїв Сталінграда, 2г, і впритул примикає до одного з найвідоміших парків Києва - "Наталка" на березі Дніпра. Комунальні служби Оболонського району здійснили тут реконструкцію. У парку з'явилися 16 лав та 6 урн, тут висадили аж 80 нових дерев та 4200 кущів. Був упорядкований і трав'яний газон. Для поливу рослин у парку тепер обладнано зрошувальну систему.

Фото: facebook.com/zelenbudФото: facebook.com/zelenbud

Фото: facebook.com/zelenbudФото: facebook.com/zelenbud
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах