У Києві можна купити квартиру за 30-40 тисяч доларів, а оренда стала нижчою на 30-40%

У Києві можна купити квартиру за 30-40 тисяч доларів, а оренда стала нижчою на 30-40%.

У Києві можна купити квартиру за 30-40 тисяч доларів, а оренда стала нижчою на 30-40%. Фото: atlanta.lutsk.ua

Транспорт та інфраструктура
11 червня 2022 20:48

З кінця лютого та до травня ринок нерухомості в Україні взагалі не працював, і купити чи продати будинок чи квартиру було неможливо. Вже у травні угоди з нерухомості знову стали можливими. Квартир продається мало, але ціни пішли вниз.

За словами президента Асоціації фахівців з нерухомості України Юрія Пити, пишуть "Українські новини", ринок нерухомості поводиться в Україні зовсім по-різному, залежно від регіону країни. Найживіший ринок, з великою активністю - у західній частині країни, що легко зрозуміло, тому що лінія фронту пройшла далеко від тих місць. Набагато менше активності – у центральних та східних областях країни.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нові угоди з нерухомості поки що не масові, їх одиниці. Одна з причин – покупці чекають на зниження цін. Юрій Піта прогнозує, що таке зниження цін справді буде, але не обвальне – на 20% від лютневого рівня. Квартири у Києві продаються зараз на вторинному ринку за 30-60 тис. доларів у масовому сегменті. На даний момент ціни, якщо і впали, то в середньому на 10%.

Ринок оренди відновився набагато помітніше, ніж купівля-продаж. У найбільших містах України, таких як Київ, Одеса, ціни знизилися на 30-40%. У західних областях вони виросли вдвічі навесні, але зараз багато переселенців звідти їдуть, тому ціни повертаються до звичайного рівня.

На первинному ринку України почали продавати об'єкти, які вже були добудовані до лютого цього року. Побудовою будинків з нуля зараз ніхто не займається через дорожнечу та дефіцит будматеріалів і палива. На первинному ринку ціни лютневі або трохи нижчі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах