Райони Києва можуть залишитися без гарячої води на 2-3 тижні або навіть довше

Райони Києва можуть залишитися без гарячої води на 2-3 тижні або навіть довше.

Райони Києва можуть залишитися без гарячої води на 2-3 тижні або навіть довше. Фото: Vgorode

Транспорт та інфраструктура
12 червня 2022 14:29

У значній частині будинків у Києві зараз немає гарячої води. Офіційна причина – перевірки тепломереж.

Щороку влітку в рамках підготовки до нового опалювального сезону проходять гідравлічні випробування тепломереж. З огляду на цей процес багато киян, які ще не поставили собі в квартирі бойлер, залишилися без гарячої води.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

В інтерв'ю "Obozrevatel" заступник голови КМДА Петро Пантелєєв заперечував інформацію про те, що через такі планові перевірки мешканці столиці залишаться без гарячої води на місяці. Він запевняє, що йдуть планові роботи, що повторюються щоліта. Технічно це виглядає так - тиск води у трубопроводі підвищується на 25% на певний час. Завдяки цьому виявляються пошкодження на трубопроводі і можна відразу провести ремонтні роботи, щоб не зіткнутися з ними з настанням холодів, в опалювальний сезон.

Плановий термін випробування тепломереж - 2-3 тижні, саме протягом такого часу гарячої води в будинках не буде. Але при цьому є одна проблема – якщо після усунення пошкоджень трапляється новий прорив під час випробувань – то термін робіт збільшується, і на гарячу воду можна чекати і довше. А зважаючи на той факт, що більшість тепломереж столиці старі, пропрацювали вже 30-40 років, то збільшення терміну випробування буде зустрічатися і в майбутньому.

Найпроблемніші райони Києва – Шевченківський, Подільський та Солом'янський.

Щоб відстежувати за конкретною адресою в Києві наявність або відсутність гарячої та холодної води, опалення та електроенергії, потрібно зайти на спеціальний сайт, створений КМДА.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах