У Києві на АЗС розводять бензин: Кабмін просять скасувати заборону на перевірку якості пального

У Києві на АЗС розводять бензин: Кабмін просять скасувати заборону на перевірку якості пального.

У Києві на АЗС розводять бензин: Кабмін просять скасувати заборону на перевірку якості пального. Фото: avto.informator.ua

Транспорт та інфраструктура
17 червня 2022 11:16

У Києві багато автозаправок мають погану якість бензину. Це відбувається через те, що недобросовісні постачальники розводять пальне. Від таких дій насамперед страждає машина, в яку бензин було залито.

За останні півтора місяці Держпродспоживслужба провела перевірки на київських АЗС щодо цін на бензин та наклала штрафи на загальну суму понад 1,5 мільйона гривень. Проте Кабмін встановив мораторій на перевірки якості пального, що дало змогу розводити його. Щоб уникнути невдоволення серед водіїв, його треба скасувати.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про це розповів начальник Головного управління Держспоживслужби у Києві Олег Рубан у коментарі виданню УНН.

За його словами, моніторинг показав, що ціна на бензин у Києві коливається від 52 до 58 гривень. Ця вартість відповідає прийнятим нормативним актам. Пальне та дизельне паливо у Києві є, великого дефіциту не спостерігається.

Перевірки АЗС на завищені ціни продовжуються. За словами Рубана, останнім часом у Києві їх проведено вже понад 150. Фахівці об'їжджають близько 10-15 заправок щодня. Було виявлено понад 100 порушень. За АЗС, де були виявлені порушення, Держспоживслужба стежитиме і надалі.

Якщо ціна на більшості АЗС і відповідає нормам, то про якість бензину цього сказати не можна. У зв'язку з військовим станом Кабінет міністрів заборонив проводити певні перевірки. Це стосується перевірки на якість пального та метрологічної перевірки кількості залитого пального. Користуючись цим, деякі АЗС здійснюють шахрайські дії.

Держпродспоживслужба вже надіслала запит до Кабміну про відновлення контролю над метрологічним наглядом пального. Тому що, за словами Олега Рубана, через 2-3 місяці водії не зможуть користуватися автомобілями, якщо використовуватимуть те пальне, яке сьогодні фактично розводять із невідомою речовиною.

Нагадаємо, що раніше Vgorode писав, що уряд України скасував держрегулювання цін на бензин у зв'язку з тим, що він став дефіцитним продуктом. Однак допустимі норми все ж таки були встановлені, влада домовилася з операторами АЗС про максимальну вартість бензину та дизельного палива.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах