Як скористатися метро у якості укриття, коли воно не працює

Як скористатися метро у якості укриття, коли воно зачинене.

Як скористатися метро у якості укриття, коли воно зачинене. Фото: tov_tob.lifejournal.com

Транспорт та інфраструктура
29 червня 2022 23:04

Війна в Україні триває і небезпека ракетних обстрілів залишається дуже високою. Столиця досі є основною ціллю російського агресора, тож міська влада Києва закликає мешканців не ігнорувати сигнали повітряної тривоги та не порушувати правила комендантської години. У КМДА розповіли, як потрапити на станцію метро, яка працює як укриття, коли метрополітен не працює.

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник також нагадав правила, які діють щоденно з 23:00 до 05:00.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Під час комендантської години перебувати на вулиці та в інших громадських місцях заборонено. Виходити з дому можна тільки щоб дійти до найближчого укриття. Також варто пам'ятати про режим світломаскування.

Сирена у місті вмикається тоді, коли є загроза ракетної атаки, а саме коли зафіксовано рух ворожих літаків чи ракет у напрямку повітряного простору України. 

Як укриття у Києві працюють сховища цивільного захисту, підземний простір метрополітену, підвальні приміщення житлових будинків, підземні паркінги та інші споруди підземного простору. Керівники організацій та власники споруд мають забезпечити вільний доступ населення до сховищ.

Київський метрополітен зранку до вечора працює і як транспорт, і як укриття. Під час комендантської години двері на станції метро зачинені, проте кияни можуть потрапити всередину, щоб скористатися підземкою як укриттям. У вестибюлях станцій знаходиться поліцейський, відповідальний за пропуск людей у нічний час. Щоб його викликати, необхідно натиснути на дзвінок, який знаходиться біля входу на станцію. Постовий поліцейський відкриє двері та організує прохід на станцію. При вході громадяни мають показати документ, що посвідчує особу. Під час повітряної тривоги вночі можливо пройти на станцію метро через ті самі вестибюлі, які працюють у денний час.

Для зручності киян, Київський метрополітен опублікував графік відправлення останніх поїздів метро. Зауважимо, що на час повітряної тривоги рух потягів на відкритій ділянці червоної лінії та проїзд поїздів через Південний міст на зеленій лінії призупиняється.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що ТРЦ у Києві дещо змінили план роботи під час повітряної тривоги. Коли в місті лунатимуть сирени, торгові центри будуть зачинятися, а людей проситимуть спускатися в укриття. Де знаходяться найближчі сховища до кожного ТРЦ Києва - дивіться тут.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах