У Києві вимагають скасувати зупинку громадського транспорту під час тривоги

У Києві вимагають відмінити зупинку громадського транспорту під час тривоги.

У Києві вимагають відмінити зупинку громадського транспорту під час тривоги. Фото: Vgorode

Транспорт та інфраструктура
03 серпня 2022 15:08

На сайті Київради зареєстрували петицію, в якій городяни просять скасувати міськвладі рішення про зупинення громадського транспорту під час повітряної тривоги.

Нагадаємо, з 1 серпня у Києві було запроваджено нове правило для роботи громадського транспорту під час оголошення повітряної тривоги у місті. Відомо, що у разі небезпеки трамваї, автобуси, тролейбуси мають зупинятися до тривоги.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Пізніше пасажирам пояснили, що платити за проїзд вдруге після відбою тривоги не треба, про що знають і контролери. Також у КМДА повідомили, що водій чекатиме на зупинці, де стояв транспорт під час тривоги, протягом 10 хвилин, тому у городян буде час повернутися до салону транспорту.

Більшість киян таке нововведення розкритикувало. Багато хто скаржиться, що у разі зупинки транспорту людина не зможе пройти в найближче укриття, оскільки в більшості випадків її просто немає – вони або закриті, або не облаштовані для великої кількості людей. Інші зазначають, що це значно зменшить привабливість громадського транспорту, і люди пересядуть на таксі, приватні автомобілі чи маршрутки, які ігнорують це правило.

У зв'язку з цим на сайті Київради було створено петицію, в якій йдеться про вимогу скасувати це рішення. Зареєстрував її транспортний аналітик Олександр Гречко.

У тексті петиції йдеться, що це рішення є необґрунтованим і нашкодить городянам та економіці столиці. За словами Гречка, немає жодного дослідження чи аналізу, в якому йшлося б про те, що ракети летять у транспорт чи зупинки, а насправді ракетні обстріли ведуться по всій Україні, незалежно від ситуації з транспортом.

Автор зазначив, що рішення не підвищить рівень безпеки пасажирів, які мають шукати укриття на зупинках, де їм доводиться виходити під час тривоги. При цьому маршрутки продовжують курсувати та возити пасажирів, те саме стосується таксі та приватних автомобілів.

Так, це рішення, на думку Гречка, лише змусить киян витрачати більше грошей на проїзд, оскільки громадський транспорт втратить мінімальну перевагу. У петиції зазначено, що таке рішення, швидше за все, ухвалили люди, які їздять на автомобілях та не користуються громадським транспортом.

Станом на 15:00 петицію підписали вже близько 1200 осіб із 6000, необхідних для розгляду на засіданні Київради.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах