На річці Почайна з'явилися сходи до води та озеленення стін - фото

На річці Почайна з'явилися сходи до води та озеленення стін.

На річці Почайна з'явилися сходи до води та озеленення стін. Фото: vechirniy.kyiv.ua

Транспорт та інфраструктура
13 серпня 2022 22:33

Незважаючи на воєнний стан, що триває в країні, в Києві поступово йде благоустрій набережної річки Почайна - будівництво і озеленення.

У серпні було збудовано другу частину сходів на річці Почайна, що веде до води. Перша частина тут з'явилася ще в липні. Для будівництва сходів знадобилося обмежити доступ води з Йорданського озера в річку, завдяки чому рівень води в Почайні впав і з'явилася можливість провести будівельні роботи. На кілька днів рівень води в Йорданському озері піднявся, що призвело до затоплення набережної. Однак наразі вже роботи закінчено, і зайву воду з озера спустили.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Волонтери, які допомагають облаштовувати русло річки, висадили у парку "Почайна" виноград Вічі – ця рослина використовується для вертикального озеленення стін, балконів, огорож та створення "живих огорож". У Києві велика кількість сірих, брудних та непривабливих огорож, які за допомогою Вічі вдається приховати. Саджанці винограду - це подарунок від екоініціативи #МістоЖивихСтін та начальника Управління екології КМДА Олександра Возного.

Виноград Вічі планується незабаром висадити на берегах Йорданського озера, щоб закрити зеленню брудні бетонні споруди на березі, пише "Вечірній Київ".

Фото: vechirniy.kyiv.uaФото: vechirniy.kyiv.ua

Фото: vechirniy.kyiv.uaФото: vechirniy.kyiv.ua

Фото: vechirniy.kyiv.uaФото: vechirniy.kyiv.ua

Фото: vechirniy.kyiv.uaФото: vechirniy.kyiv.ua

Нагадаємо, у липні Vgorode писав, що у Києві планують збільшити площу зелених насаджень за допомогою вертикального озеленення. Такий формат вже тривалий час практикується у багатьох країнах Європи. Як заявив голова Управління екології та природних ресурсів КМДА Олександр Возний, цю ініціативу вони вирішили назвати #МістоЖивихСтін, а для озеленення поки що думають використати виноград Вічі.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах