У Києві не розпочнеться будівництво проблемного ЖК "Волгоградський" на Батиєвій горі

У Києві не розпочнеться будівництво проблемного ЖК "Волгоградський" на Батиєвій горі.

У Києві не розпочнеться будівництво проблемного ЖК "Волгоградський" на Батиєвій горі. Візуалізація ЖК "Волгоградський"

Транспорт та інфраструктура
21 серпня 2022 22:06

В історичній частині Києва, на Батиєвій горі, вже багато років йдуть судові позови щодо земельної ділянки, на якій забудовник хоче звести багатоповерховий житловий комплекс.

Нагадаємо, ще 2013 року забудовник отримав від Київради ділянку землі площею 0,15 га в оренду терміном на 10 років. Проте проти будівництва ЖК одразу розпочалися громадські протести, активісти організовували акції. Це відбувалося у 2014-2015 роках. Договір про оренду визнано недійсним рішенням касаційного господарського суду.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Однак, на цьому історія не закінчилася. Через суд компанія ТОВ "Вагра", яка хоче звести висотку ЖК "Волгоградський", намагається зобов'язати владу столиці таки передати в оренду земельну ділянку поряд із центром Києва - на Батиєвій горі. Забудовник подав позов до Господарського суду Києва.

Адреса, де планується зведення висотки - вулиця Волгоградська, 25. На цьому місці компанія-забудовник має одноповерхову будівлю площею 279 кв. метрів, саме на цій підставі "Вагра" складала позовну заяву. Суд відмовив забудовнику у позові, причому це сталося вже вдруге, попередня спроба звернення до суду була у жовтні 2021 року. Так що багатоповерховий будинок там не з'явиться принаймні найближчим часом.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах