Як діти ходитимуть у Києві до садка та школи - КМДА

Бомбопритулок дитячого садка.

Бомбопритулок дитячого садка. Фото: Макс Требухов

Транспорт та інфраструктура
30 серпня 2022 22:10

Усі діти, які матимуть бажання відвідувати школу з вересня, зможуть це зробити. Але вчитися доведеться у дві чи три зміни. А от до дитячих садків зможуть потрапити не всі.

Важлива інформація для батьків, які хочуть віддати дитину у столиці до дитячого садка, - прийматимуть туди дітей лише тих батьків, які офіційно працюють чи служать в армії. При цьому, працюючими вважаються і ті, хто не ходить в офіс, а працює через інтернет/телефон. Також до цієї категорії потрапляють і ФОП. Укриття є у більш ніж 300 дитячих садках, проте в серпні з них працювало лише 40, втім, з вересня відкриються ще.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Про нововведення у системі освіти у столиці у новому навчальному році розповіли на брифінгу Валентин Мондріївський, заступник голови Київської міської державної адміністрації, та Олена Фіданян, директор Департаменту освіти та науки КМДА, передає LB.ua.

У Києві є 421 школа у комунальній власності, з них лише 77% мають власні укриття та пройшли перевірки ДСНС та військових, які підтвердили, що навчатися там безпечно під час військового стану. Деякі школи будуть відправляти дітей з учителями до укриття до найближчих будинків, про це вже досягнуто домовленостей. І лише 18 шкіл у столиці не мають ні власного бомбосховища, ні укриття десь поряд. Тому займатимуться у них учні лише онлайн.

Проводилось опитування київських учнів, за якою системою вони хочуть займатися. Зі 178 тисяч школярів Києва більшість, 138 тисяч, виявили бажання ходити до школи, а не використовувати лише інтернет.

Через розміри бомбосховищ не всі школи зможуть навчатися за звичною схемою. Щоб вистачило всім місця у укритті, школи перейдуть різні схеми навчання: навчання у дві-три зміни, чергування навчання тиждень через тиждень, чи місяць через місяць. Використовуватиметься і така схема: у вересні в школі навчаються діти 6-7-8 класів, а у жовтні – 9-10-11. Кожна школа сама визначає порядок навчання.

1 вересня не будуть проводити звичні для наших шкіл перші дзвінки.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах