У Києві можна буде оплачувати проїзд банківською карткою у всіх видах транспорту - Кличко

У Києві можна буде оплачувати проїзд банківською карткою у всіх видах транспорту – Кличка.

У Києві можна буде оплачувати проїзд банківською карткою у всіх видах транспорту – Кличка. Фото: Київський метрополітен.

Транспорт та інфраструктура
02 вересня 2022 17:57

Влада Києва позитивно відповіла на петицію, розміщену на сайті Київської міськради по можливості використання банківських карток для оплати проїзду. Проте терміни реалізації цього зручного нововведення невідомі.

Автором петиції, Олександрою Шейко, було порушено актуальне для більшості киян питання – чому досі не можна банківською карткою оплачувати проїзд у міському транспорті, при тому, що електронною транспортною карткою оплата проїзду вже можлива й давно.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У петиції, яку підтримали понад 8600 осіб, наводилися такі аргументи. У салоні автобуса чи тролейбуса немає можливості купити ні паперовий квиток, ні транспортну картку. Купівля квитка через додаток "Київ Цифровий" - спосіб не для всіх, тому що вимагає наявності зарядженого смартфона та обов'язково потрібне підключення до інтернету. Крім того, багато гостей, які приїжджають до столиці, неохоче купують транспортну карту, тому що для тих, хто використовує транспорт рідко, її купівля недоцільна.

Вирішити всі перераховані складнощі може оплата банківською картою, пише Олександра Шейко. Хоча це витрати для бюджету, але така можливість потрібна всім користувачам столичного транспорту.

Петиція була розглянута та схвалена. На неї відповів мер Києва Віталій Кличко. За його словами, оплата проїзду карткою – це компетенція комунального підприємства "Головний інформаційно-обчислювальний центр". Встановлені у транспорті валідатори технічно готові до прийому оплати проїзду банківськими картками.

Влада петицію підтримує, оплату банківською картою схвалює, технічна можливість оплати карткою існує. Незрозуміло одне – коли це нововведення буде втілено у життя. Про це у відповіді на петицію немає жодного слова.

Нагадаємо, що оплату банківською картою в київському метро запустили ще 2015 року.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах