Київрада звернеться до ВР, щоб врегулювати рух електротранспорту

Київрада звернеться до ВР, щоби врегулювати рух електротранспорту.

Київрада звернеться до ВР, щоби врегулювати рух електротранспорту. Фото: Vgorode

Транспорт та інфраструктура
15 вересня 2022 22:39

Київрада має намір звернутися до Верховної Ради з проханням внести зміни до деяких законодавчих актів України, які стосуються організації дорожнього руху для електротранспорту.

Відповідне звернення надішлють депутати Київради. Це питання хочуть вирішити через збільшення кількості електротранспорту, серед яких популярні електросамокати, гіроскутери, моноколеса, гіроборди, дріфт-трайки, електроскейти та інші.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Їх користувачі через відсутність належного правового регулювання часто нехтують елементарними правилами і наражають на небезпеку інших учасників дорожнього руху - пішоходів, велосипедистів та автомобілістів. На проїжджій частині можуть потрапити під колеса машин, а на тротуарах часто стикаються з пішоходами.

Наразі навіть немає можливості вести окрему звітність щодо ДТП, які відбуваються за участю персонального легкого електротранспорту.

Питання узаконення електротранспорту в Україні обговорюється вже кілька років, однак у законодавстві досі немає окремого визначення цього поняття та інших правил, що стосуються як цього виду транспорту, так і його користувачів.

Депутати сподіваються, що незабаром до законодавства внесуть зміни та чітко врегулюють права та обов'язки нової категорії учасників дорожнього руху.

Як раніше писав Vgorode, 9 серпня на бульварі Лесі Українки 20-річний самокатник, який їхав тротуаром на великій швидкості, збив літнього чоловіка. На жаль, травми виявилися надто серйозними і він помер у лікарні за три дні. Загиблий працював у Національному військово-медичному клінічному центрі "Головний військовий клінічний госпіталь", займався постачанням медикаментів для поранених із фронту.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах