Подаровані країнами ЄС міськтранспорту Києва автобуси простоюють ще з весни

Подаровані країнами ЄС міськтранспорту Києва автобуси простоюють ще з весни.

Подаровані країнами ЄС міськтранспорту Києва автобуси простоюють ще з весни. Фото: kyivcity.gov.ua

Транспорт та інфраструктура
19 вересня 2022 21:07

З'ясувалося, що велика кількість автобусів, які були подаровані ще навесні столиці України як гуманітарна допомога, досі не працюють. При цьому кияни скаржаться на міський транспорт, що рідко ходить.

Нагадаємо, ще 1 травня Vgorode писав, що столиця Латвії Рига у цей непростий час допомагає столиці України. Віце-мер Риги Едвардс Смілтенс тоді прибув до Києва, щоб передати місту 11 сучасних автобусів та гуманітарну допомогу. За словами столичного мера Віталія Кличка, це допоможе зробити для громадян комфортніше пересування містом громадським транспортом.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У серпні столиця України отримала ще 19 пасажирських автобусів одразу від чотирьох німецьких міст – Мюнхена, Регенсбурга, Ганновера та Цевена.

Громадська ініціатива "Пасажири Києва" написала звернення до директора Департаменту транспортної інфраструктури КМДА та директора КП "Київпастранс" щодо простою автобусів, адже жодна з отриманих з Європи машин так і не вийшла в рейс на вулиці Києва.

"Пасажири Києва" нагадують, що 18 серпня 2022 року Віталій Кличко заявив наступне: "Незабаром автобуси вийдуть на маршрути у Дніпровському та Деснянському районах столиці". Минуло вже місяць, але кияни обіцяних автобусів так і не побачили. А на автобуси з Латвії кияни чекають уже 5 місяців. Громадська ініціатива висловлює стурбованість, що надана міжнародна допомога ніяк не використовується для користі киян.

Єдиний відомий на цей час коментар був отриманий від спікера КП "Київпастранс" Олега Грищака, пише "Хмарочос". Він пояснює затримки використання транспорту тим, що ще завершуються процедури отримання технічних паспортів, реєстрація та постановка на облік автобусів і видача номерів.

Також, за словами Грищака, автобуси будуть оснащені валідаторами та системами супутникового відстеження.

Фото: kyivcity.gov.uaФото: kyivcity.gov.ua
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах