У Києві з'явився портал з інформацією про енергоефективність 9 тисяч столичних багатоповерхівок

У Києві з'явився портал з інформацією щодо енергоефективності 9 тисяч столичних багатоповерхівок.

У Києві з'явився портал з інформацією щодо енергоефективності 9 тисяч столичних багатоповерхівок. Фото: teplo.org.ua

Транспорт та інфраструктура
25 вересня 2022 19:32

Завдяки новому ресурсу користувачі інтернету з Києва тепер можуть дізнатися, скільки тепла споживає їхній будинок.

Сайт Teplo.org.ua дозволяє кожній людині дізнатися всю інформацію щодо енергоефективності багатоповерхового будинку, а також обсяги теплоспоживання в ньому. База в порталі – дуже солідна, у ній – понад 9 тисяч багатоповерхових будинків у столиці.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За допомогою цього сайту користувачі всесвітньої мережі можуть розібратися, що саме впливає на розмір нарахувань за опалення в холодну пору року. Також на порталі є поради споживачам, як зберегти тепло у власному будинку чи квартирі.

Користування сайтом дуже просте. У пошуковому рядку вводіть адресу будинку, що вас цікавить. Після набору кількох літер спливає підказка з адресами. Після введення адреси з'являється фрагмент карти Києва з позначеним у запиті будинком, а разом з нею – маса інформації: загальна площа будинку, житлова та нежитлова площа будинку, хто є балансоутримувачем будинку, джерело теплопостачання та ін.

Далі за допомогою діаграм можна подивитися, скільки коштує опалення одного квадратного метра в будинку, та порівняти рівень оплати за різні місяці у 2022, 2021, 2020 та інших роках.

Крім того, сайт дозволяє порівняти енергоефективність обраного вами будинку з іншими, в яких були проведені роботи з утеплення та підвищення енергоефективності за програмою 70/30, за умовами якої в реконструкції будинку фінансово беруть участь мешканці та місто.

Фото: teplo.org.uaФото: teplo.org.ua
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах