Кияни вимагають прибрати будівництво із проспекту Леся Курбаса

Кияни вимагають прибрати будівництво із проспекту Леся Курбаса.

Кияни вимагають прибрати будівництво із проспекту Леся Курбаса. Фото: petition.kyivcity.gov.ua

Транспорт та інфраструктура
30 вересня 2022 10:23

У Києві, на проспекті Леся Курбаса досі стоїть скандальна недобудова, яка заважає вільному проїзду транспорту. Попередньо, на цьому місці мав з'явитися новий торгово-розважальний центр April City, але його будівництво призупинилося. Будівельні роботи на проїжджій частині викликали масу невдоволення серед киян.

Так, на сайті Київської міської ради з'явилась відповідна петиція про заборону продовження цього будівництва.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Її автор Олег Речич від імені киян вимагає зупинити будівництва недобудови, яка вже стоїть у такому вигляді вже багато років і заважає нормально їздити проспектом. Окрім цього, у петиції йдеться про необхідність її демонтажу та покращення транспортної розв'язки в цьому місці.

Автор пише, що на проспекті у години пік утворюються величезні затори. Забудовники вже декілька років не можуть завершити будівництво і зайняли одну полосу проспекту, чим суттєво знизили пропускну здатність пожвавленої магістральної дороги.  

Окрім водіїв розміщення новобудови заважає пасажирам. Вони не можуть зручноскористатися зупинкою швидкісного трамвая "Кільцева дорога".

Нагадаємо, ТРЦ April City на Борщагівці почали будувати більше ніж рік тому. Незадоволені кияни вже зносили будівельний паркан, але протистояти будівництву не змогли. 

На проблему відреагував мер Києва Віталій Кличко. За його словами, керівництво комунальної корпорації "Київавтодор" звернулося до Державної архітектурно-будівельної інспекції України, прокуратури столиці та поліції щодо законності цього будівництва. Тоді правоохоронці зобов'язали забудовника власним коштом відремонтувати дорожнє покриття, яке було пошкоджене. 

Замовником ТРЦ April City є компанія "Фаворит-поліс". Бенефіціарним власником компанії є Яків Басс, батько Дениса Басса, який обіймав посаду заступника мера Києва Леоніда Черновецького.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що на Оболоні на місці нежитлової будівлі планують збудувати нову висотку - елітний 30-поверховий будинок. Такий житловий комплекс міститиме в собі супермаркет, спа-салон, ресторани, спортклуб, приватний паркінг та навіть вертолітний майданчик.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах