Що робитимуть із закритими під час тривоги укриттями у Києві

Що робитимуть із закритими під час тривоги укриттями у Києві.

Що робитимуть із закритими під час тривоги укриттями у Києві. Фото: Vgorode

Транспорт та інфраструктура
12 жовтня 2022 19:39

Влада Києва повідомила, що робитиме з укриттями, які під час повітряної тривоги виявляться закритими.

Власники та балансоутримувачі приміщень, які під час війни використовуються як укриття, зобов'язані тримати їх відкритими, забезпечуючи вільний доступ населення.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Щоб боротися із зачиненими дверима у укриттях, рятувальники зрізатимуть із них замки, повідомляють у КМДА. Закликати балансоутримувачів до відповідальності, мабуть, виявилося не завжди успішним заняттям.

Міська влада нагадує, що всі укриття, які знаходяться у фонді захисних споруд, повинні бути завжди відкритими під час військового стану, тому що повітряна тривога може пролунати у будь-який час дня та ночі.

Якщо двері в укриття зачинені під час тривоги, кияни повинні зателефонувати рятувальникам або поліції, використовуючи номери "101" та "102". Після цього представники ДСНС прийдуть та зріжуть замок.

Нагадаємо, що в Києві було створено офіційну карту укриттів, про це писав Vgorode у лютому. На карті зазначено, що саме знаходиться за вказаною адресою – це підземний перехід або станція метро, підвал будинку або підземне паркування для автомобілів. Загалом у Києві є близько 5 тисяч укриттів. У мирний час деякі з них використовуються як магазини, кафе і т.п.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах