Житлові кооперативи та ОСББ у Києві закуповують печі-буржуйки та генератори

Житлові кооперативи та ОСББ у Києві закуповують печі-буржуйки та генератори.

Житлові кооперативи та ОСББ у Києві закуповують печі-буржуйки та генератори. Фото: wikipedia.org

Транспорт та інфраструктура
12 жовтня 2022 21:25

Через постійну загрозу обстрілу цивільної інфраструктури в Києві почали готуватися до відключення опалення та світла. Популярним товаром стають печі-буржуйки.

Житлово-будівельні кооперативи (ЖБК) та Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) почали екстрено готуватися до форс-мажору, коли у розпал зими під час морозів Росія ракетним ударом вдарить у столиці в електропідстанції та ТЕЦ. У такій ситуації допоможуть печі-буржуйки, вони потрібні для того, щоб прогрівати комунікації у підвалах, що може знадобитися за відсутності світла та тепла.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Передбачливими виявилися члени ЖБК "Ромашка-2" - вони купили як буржуйки для підвалів, так і генератори для резервного джерела світла, пише "Вечірній Київ". У цьому ЖБК – три 16-поверхівки, тепер кожна з них має в резерві піч та генератор.

Підвали будинків настільки великі, що в них, у разі потреби, можна розмістити та обігріти всіх мешканців. Так що обігрів підвалів потрібен не тільки для того, щоб під час морозу обігрівати всі комунікації будинку, а й для функціонування пункту обігріву.

Істотним мінусом у використанні буржуйок є дим. Щоб він не завадив мешканцям, димарі вивели на торцеві стіни, щоб віддалити їх від вікон. Також передбачено зменшення шуму від роботи двигуна.

У продажу в Україні є велика кількість печей-буржуйок, ціна на них – 2500-9000 гривень.

Буржуйка в ЖБК Буржуйка в ЖБК
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах