Отримай відповідь: що буде на місці зруйнованого дроном будинку на Жилянській

Російський дрон знищив у центрі Києва історичну будівлю ХІХ століття.

Російський дрон знищив у центрі Києва історичну будівлю ХІХ століття. Фото: vechirniy.kyiv.ua

Транспорт та інфраструктура
28 жовтня 2022 00:18

Експертиза показала, що будинок XIX століття на Жилянській поблизу столичного вокзалу не може бути відновлений. Люди, які втратили квартири, мають два варіанти вирішення їхньої житлової проблеми в Києві.

Нагадаємо, зруйнований 17 жовтня російським дроном-камікадзе житловий будинок у центрі Києва було збудовано позаминулого століття, про його історію Vgorode вже писав.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Багатьох киян не залишило байдужим знищення старовинної будівлі на околицях залізничного вокзалу. Так, заступник Міністра культури та інформаційної політики Катерина Чуєва висловлювала надію, що будівля, незважаючи на руйнування, буде відреставрована.

Кияни створили петицію із проханням відновити зруйнований дроном будинок на Жилянській, 116-А. Петиція набрала необхідні 6 тисяч голосів і її відправили на розгляд до КМДА.

На жаль, відповідь влади виявилася невтішною. За словами заступника Київського міського голови В'ячеслава Непопа, будинок пошкоджено на 100%. Комунальне підприємство "Київекспертиза" провело експертизу, яка показала повну непридатність будівлі до відновлення - її пошкодження надто великі.

При цьому в КМДА кажуть, що буде проведено ще низку інших експертиз, остаточні висновки ще попереду, пише "Вечірній Київ". Влада Києва розглядає кілька варіантів, що робити зі зруйнованою будівлею. Дом можуть знести, відновити (якщо інші експертизи покажуть таку можливість) або розбити тут сквер пам'яті.

Побудувати новий будинок на цьому місці не можна, каже В'ячеслав Непоп, через малу відстань до сусідніх будинків, що не відповідає нормативам.

Жителям, які втратили квартири, міська влада запропонувала житло в новобудові, але на лівому березі – у Дарницькому районі на Поліській вулиці. Альтернатива – провести оцінку житла станом до атаки та виплатити потерпілим компенсацію за ринковою вартістю, що дозволить людям купити житло там, де вони самі захочуть. Мешканці можуть обирати із двох варіантів.

Таким був будинок до влучення дрону.Таким був будинок до влучення дрону. Фото: petition.kyivcity.gov.ua
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах