На карті в інтернеті позначили магазини та кафе, що працюють в Україні під час відключення світла

На карті в інтернеті позначили магазини та кафе, що працюють в Україні за відключення світла.

На карті в інтернеті позначили магазини та кафе, що працюють в Україні за відключення світла. Фото: misto.lun.ua

Транспорт та інфраструктура
11 листопада 2022 22:25

Інтерактивна карта дозволяє знайти у десятках населених пунктів України заклади з автономним живленням, які не залежать від віялових та екстрених відключень світла.

У період енергетичної кризи, спричиненої війною, така карта не могла не з'явитися в Україні, де інтернетом користується переважна більшість жителів. Розробив таку потрібну в Україні мапу проект міських досліджень "ЛУН Місто".

Інтерактивною мапою можна не лише користуватися споживачам товарів та послуг, а й підприємцям – існує можливість додати на карту ще не означені там кафе, супермаркети, центри надання послуг та ін.

Назва картки – "Працюють при відключенні світла". На ній лампочкою, що горить жовтим світлом, позначені заклади, які мають дизель-генератор або інше джерело живлення, яке не залежить від відключень у мережі.

З кожним днем таких незалежних місць стає дедалі більше, оскільки бізнес в Україні швидко адаптується до щоденних відключень, і підприємці хочуть продовжувати роботу в умовах енергодефіциту.

Крім закладів харчування та магазинів, на карту додають також ремонтні майстерні та шиномонтаж, тренажерні зали, перукарні, коворкінги та салони краси, та багато інших закладів.

Знайти в інтернеті карту можна тут, у додатку App Store тут. Підприємці, які бажають додати свій заклад на карту, мають заповнити анкету.

Нагадаємо, у травні, у період дефіциту бензину, "ЛУН" презентував карту України, на якій можна було дізнатися вартість палива на українських АЗС.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах