У Києві з'являються станції підзарядки, а в пунктах обігріву хочуть відкрити коворкінги

У Києві з'являються станції підзарядки для мешканців, а у пунктах обігріву хочуть відкрити безкоштовні коворкінги.

У Києві з'являються станції підзарядки для мешканців, а у пунктах обігріву хочуть відкрити безкоштовні коворкінги. Ілюстративне фото: wikipedia.org

Транспорт та інфраструктура
29 листопада 2022 00:04

Нові виходи із ситуації з дефіцитом електроенергії пропонують ініціативні жителі Києва - пункти підзарядки та коворкінги для всіх бажаючих.

Рятувати киян, які не можуть жити без працюючих комп'ютерів та смартфонів, вирішила столична служба порятунку КАРС. Співробітники "Київської служби порятунку" виїжджають до найближчих від бази районів і там організують міні-пункти підзарядки.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У таких пунктах усі охочі можуть безкоштовно підзарядити свої гаджети, а також за допомогою електрочайника одержати окріп, повідомляє КАРС у своєму Фейсбуці.

Фото: КАРСФото: КАРС

Крім того, на сайті Київської міськради з'явилася петиція, автор якої пропонує відкрити у столиці безкоштовні коворкінги на базі пунктів незламності. Коворкінги - це зони для роботи, вони дозволять киянам, які не можуть працювати без доступу до інтернету та електрики, айтішникам, офісним працівникам та багатьом іншим, продовжувати працювати за відсутності світла та опалення у них у будинках.

Автор петиції пропонує облаштувати такі коворкінги в школах, оскільки там вже є туалети, стільці та столи, а також укриття на випадок повітряної тривоги.

Для відкриття робочих зон потрібно провести туди супутниковий інтернет Старлінк, забезпечити електропостачання, яке не залежить від відключень та повідомити жителів, де такі місця знайти.

Нагадаємо, Vgorode писав, що волонтерська організація "Солом'янські котики" відкрила в Києві власний "Пункт незламності", який називається "Теплиця". Простір знаходиться у приміщенні школи.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах