Як працюватимуть світлофори у Києві під час відключення світла

Як працюватимуть світлофори у Києві під час відключення світла.

Як працюватимуть світлофори у Києві під час відключення світла. Фото: vechirniy.kyiv.ua

Транспорт та інфраструктура
01 грудня 2022 09:57

У Києві за час віялових та екстрених відключень світла збільшилась кількість дорожньо-транспортних пригод. Усе через те, що разом із будинками вимикаються і світлофори. Багато водіїв почали порушувати правила дорожнього руху. Це так само небезпечно для пішоходів, бо навіть на контрольованій "зебрі" їх може збити автомобіль. Тому для безпеки кияни просять не вимикати світлофори, навіть під час вимкнення світла.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що на сайті Київської міської державної адміністрації зареєстрували петицію, у якій просять подбати про безпеку руху на дорогах і підключати світлофори до резервного енергопостачання під час відключення світла в місті. За словами чиновників, це можливо зробити, але у Києві для цього не вистачає коштів. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

За інформацією патрульних, аварійність на дорогах столиці зросла в половину із того часу, як почали вимикати світло. У зв'язку з цим, журналісти Національного телемарафону поцікавилися у голови Київської міської військової адміністрації Сергія Попко про роботу світлофорів у таких умовах.

За його словами, світлофори будуть відключатися все одно, бо вони знаходяться на одній лінії з районами, які відключають від електроживлення. Так буде продовжуватися, якщо світлофори не обладнають шафами безперебійного живлення, яких в міста поки що немає. Проте, станом на зараз влада знайшла інших вихід розв'язання проблеми.  

Голова КМВА розповів, що патрульні визначили 58 проблемних перехресть, де стаються аварії і неможливо регулювати рух без світлофора. Їх будуть відключати не одночасно. Якщо деякі світлофори із цієї кількості будуть від'єднані від живлення, то на ці місця виїжджатиме наряд патрульної поліції, який регулюватиме перехрестя в ручному режимі.

За словами Сергія Попко, ДТП у Києві трапляються не лише через відключення світлофорів, а й через зменшення освітлення вулиць та погіршення погодних умов.

- Тому, я закликаю всіх учасників дорожнього руху дотримуватися правил і тоді все буде добре, - запевняє очільник столичної військової адміністрації.

Раніше ми розповідали, що у Києві після 24 лютого у 2,5 рази зменшилася кількість ДТП. Але така ситуація тривала до літа, а коли люди почали повертатися в столицю, збільшилася кількість автомобілів і, як наслідок, аварій. Також ДТП трапляються через режим економії електропостачання. Але у ПДД є правила, які контролюють такі умови. Наприклад, у разі вимкнення світлофора водіям потрібно користуватися відповідними дорожніми знаками для проїзду нерегульованого перехрестя.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах