Німецька компанія подарує Києву двоповерхові жовті автобуси

Німецька компанія подарує Києву двоповерхові жовті автобуси.

Німецька компанія подарує Києву двоповерхові жовті автобуси. Фото: www.rbb24.de

Транспорт та інфраструктура
07 грудня 2022 14:57

Німецька компанія Berliner Verkehrsbetriebe допоможе українським траспортникам відновитися після ракетних атак. Вони обіцяють надати Києву чотири жовті двоповерхові автобуси, а Львову - запчастини для трамваїв. У довгостроковій перспективі компанія візьме участь у відновленні транспортної інфраструктури та підтримці мобільності України.

Про це повідомили на сайті Berliner Verkehrsbetriebe.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Так як в Україні багато транспортних засобів і інфраструктура були знищені російськими ракетами та бойовими діями, компанія готова подарувати столиці свої вживані автобуси. Вони мають два поверхи, і це може дуже допомогти міському транспорту працювати. У Німеччині ці автобуси використовувалися 12 років. Тепер у BVG мають надію, що вони ще довго будуть обслуговувати киян. 

Німецька компанія подарує Києву двоповерхові жовті автобуси.Німецька компанія подарує Києву двоповерхові жовті автобуси. Фото: www.rbb24.de

Директор з операцій BVG Рольф Ерфурт розповів, що прохання про допомогу компанія отримала від транспортних компаній Києва та Львова.

Німецький фінансовий сенатор Даніель Везенер говорить, що країни Європи мають допомагати цивільному населенню України. За його словами, громадський транспорт та запчастини до нього зараз дуже потрібні мирним українцям.

Так, окрім наданих Києву автобусів, найбільша берлінська транспортна компанія допоможе Львову відновити трамваї Tatra. Вони віддадуть місту декілька коробок передач і запчастини до них.

Мер Берліна Франциска Гіффі запевнила, що Німеччина і Берлін стоять на боці України і допомагають столиці. За її словами, ФРН вже не вперше надає допомогу Києву. Так, влітку компанія BSR запропонувала віддати сміттєзбиральні машини для України. Тепер їхній приклад наслідує і компанія BVG.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві на маршрути вийшли автобуси, які українській столиці подарували влітку. Тоді німецькі міста Мюнхен, Регенсбург, Ганновер та Цевен віддали Києву свої старі пасажирські автобуси MAN, Mercedes та SETRA. Із дати їхнього отримання до початку роботи на маршрутах пройшло п'ять місяців, але весь цей час була затримка через процес реєстрації транспортних засобів.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах