В 2023 році в Києві планують будувати метро, ремонтувати Окружну та добудовувати Шулявський міст

2023 року в Києві планують будувати метро, ремонтувати Окружну та добудовувати Шулявський міст.

2023 року в Києві планують будувати метро, ремонтувати Окружну та добудовувати Шулявський міст. Фото: Інформатор

Транспорт та інфраструктура
08 грудня 2022 23:23

Столичні депутати ухвалили поправки до програми розвитку Києва на 2023 рік. Незважаючи на війну, що триває, у Києві не лише відновлюватимуть зруйноване, а й реконструюватимуть багато об'єктів інфраструктури, які були в плані розвитку міста ще в довоєнний період.

Міська влада наступного року виконуватиме Програму економічного та соціального розвитку міста Києва на 2021-2023 роки, але з корективами, які внесла війна. Акцент буде зроблено на стабільній роботі транспорту, критичної інфраструктури, забезпечення соціальних гарантій для вразливих категорій населення. Крім того, у Києві відновлюватимуть об'єкти, зруйновані під час війни.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У КМДА повідомляють, що київський ВРП (валовий регіональний продукт) на кінець 2022 року зменшиться на 36%, однак у 2023 році зросте на 2,5%. У 2022 році середня номінальна заробітна плата зменшиться порівняно з 2021 роком на 10% та становитиме 19,5 тис. грн. 2023 року зарплата має збільшитися на 15% - до 22,5 тис. грн.

Головні інфраструктурні проекти, що реалізовуватимуться наступного року – реконструкція та будівництво Київської окружної дороги, реконструкція Шулявського мосту та будівництво метро.

Також планується реконструкція Бортницької станції аерації та зміцнення дамб мулових полів біля неї. Вестимуться роботи на звалищі сміття у с. Підгірці, реконструкцію пройде завод "Енергія". Також у Києві буде реконструйовано каналізаційні колектори та об'єкти водопостачання.

Окрема стаття видатків – ремонт об'єктів, які постраждали від обстрілів. Це ТЕЦ-5 та ТЕЦ-6, житлові будинки по вул. Глибочицькій та вул. Остапа Вишні, музеї на вулиці Терещенківській та ін.

Понад півмільярда гривень виділять на капремонти укриттів та захисних споруд. Також у Києві планують утеплювати фасади будинків, замінювати вікна та покрівлю, ремонтувати парки.

Нагадаємо, на Біличах відновили пошкоджену ракетою багатоповерхівку.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах