На Печерську з дороги прибрали смугу громадсього транспорту: у чому причина

На Печерську з дороги прибрали смугу громадсього транспорту: у чому причина.

На Печерську з дороги прибрали смугу громадсього транспорту: у чому причина. Фото: t.me/kyivpassengers

Транспорт та інфраструктура
30 грудня 2022 14:12

Громадяни помітили, що у Києві на бульварі Лесі Українки чомусь прибрали розмітку, що вказує на зупинку громадського транспорту. Також обабіч дороги зникла розмітка для велосипедистів. На місці важливої частини дороги комунальники зробили парковку.

Навіщо прибрали розмітку і чи повернуть її в майбутньому - читайте далі.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зупинки громадського транспорту та велодоріжку прибрали з обох сторін бульвару. Ділянка, яку переробили на парковку, сягає довжиною 3 кілометри. Як повідомили у Telegram-каналі Пасажири Києва, смугу громадського транспорту у Києві ліквідували вперше з 2012 року.

Кияни зазначили, що у 2021 році міська влада розробила проєкт, згідно з яким організація велосмуг і смуг для громадського транспорту навпаки мала застосовуватися на більшій кількості вулиць.

Облаштування парковки на бульварі Лесі Українки не можна проводити за правилами Державних будівельних норм через те, що ця ділянка знаходиться на значному схилі. До речі, нова парковка платна. Година стоянки на ній коштує за ціною паркування у центрі - 35 гривень.

- Схоже на те, що ліквідація смуг громадського транспорту - це усне доручення керівництва Департаменту транспортної інфраструктури КМДА, - припускають Пасажири Києва.

На Печерську з дороги прибрали смугу громадсього транспорту: у чому причина.На Печерську з дороги прибрали смугу громадсього транспорту: у чому причина. Фото: t.me/kyivpassengers

Навіщо ж насправді ліквідували смугу ГТ?

Пасажири Києва поцікавилися ситуацією у Київській міській раді. Їм допомогла депутатка Ксенія Семенова. Як передає керівник Департаменту транспорту КМДА Руслан Кандибора, парковку вздовж тротурару зробили тому, що у дворах поруч знаходиться військовий госпіталь, до якого часто під'їжджають автомобілі. Розмітку для громадського транспорту та велосипедистів обіцяють повернути весною.

Кияни обурюються, що влада зробила це без попередження та порушуючи правила дорожнього руху та будівельні норми.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві і надалі зупинятимуть громадський транспорт під час повітряної тривоги, попри часткову втрату заробітку. Такої норми закликають дотримуватися військові, тому її не скасують. За словами Віталія Кличка, зупинка транспорту необхідна для безпеки та збереження життя киян, а те, що вони не бажають йти в укриття - це їхня безвідповідальність.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах