Київ отримав від фінського міста пасажирські автобуси та гуманітарну допомогу

Київ отримав від фінського міста пасажирські автобуси та гуманітарну допомогу.

Київ отримав від фінського міста пасажирські автобуси та гуманітарну допомогу. Фото: t.me/vitaliy_klitschko

Транспорт та інфраструктура
05 сiчня 2023 11:04

Країни-партнери допомагають Києву поповнювати автобусний парк. У столиці України вже є автобуси з Латвій та Німеччини. Цього разу поповнення до громадського транспорту та гуманітарну допомогу передало місто у Фінляндії.

Спеціально для закупівлі сучаних автобусів міська влада фінського Тампере разом із активістами зібрала певну суму грошей.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що Тампере передало столиці України три пасажирські автобуси. Адже Київ зараз дуже потребує нового транспорту, щоб запезпечити роботу наземної транспортної інфраструктури.

Також в автобусах із Тампере приїхала гуманітарна допомога для киян та переселенців. Цим Фінляндія вкотре довела, що підтримує Україну у боротьбі проти російського агресора. Ще на початку повномасштабного вторгнення фінські міста прихистили багатьох українців, які повинні були тікати від війни. А сьогодні влада Тампере підтримує життєдіяльність міст в тилу України.

Віталій Кличко нагадав, що зараз на всіх тролейбусних і трамвайних маршрутах у місті працюють автобуси. Раніше Vgorode писав, що у такому режимі транспорт працюватиме всю зиму.

- Додам, що Тампере – перше місто, з яким Київ підписав колись угоду про побратимство (в 1954 році), - написав мер столиці.

Київ отримав від фінського міста пасажирські автобуси та гуманітарну допомогу.Київ отримав від фінського міста пасажирські автобуси та гуманітарну допомогу. Фото: t.me/vitaliy_klitschko

Раніше ми розповідали, що для трьох станцій швидкісного трамваю "Київпастранс" закупив дефібрилятори. Вперше у Києві вони з'явилися на станціях метро, де врятували життя десяткам пасажирів. Із часом пристрої обов'язково з'являться на кожній зупинці трамваю.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах