У Києві планують облаштувати майже 2,3 тис нових паркомісць цього року

У Києві планують облаштувати майже 2,3 тис нових паркомісць цього року.

У Києві планують облаштувати майже 2,3 тис нових паркомісць цього року. Фото: unsplash.com

Транспорт та інфраструктура
06 сiчня 2023 15:53

2023 року в Києві може з'явитися майже 2,3 нових місць для паркування автомобілів. Однак облаштовуватимуть їх за рахунок тротуарів та газонів, чим незадоволені багато городян.

Як розповіли у громадській ініціативі "Пасажири Києва", перший заступник голови Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Іван Шпильовий у відповідь на запит киянина Павла Постоєнка. 4 жовтня 2022 року було прийнято Програму розвитку паркувального простору міста Києва на цей рік, згідно з якою у місті облаштують 2 284 нових паркомісця.

Зараз все найоперативніше в нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Їх планують створити у вигляді паркувальних кишень, тобто виділять їм місце не на проїжджій частині, а на пішохідних або зелених зонах, де могли бути тротуари, газони або велодоріжки.

Програму розвитку паркувального простору приховано від громадськості. Депутат Київради Ксенія Семенова опублікувала документ у своєму Telegram-каналі, наголосивши, що її затвердив голова Військово-цивільної адміністрації, але її не розглядали на засіданнях Київради.

- Навіщо та громада та представники громади у Києві? Цікаво, що демонтувати ср*ного Пушкіна глава ВДА не може без 100 робочих груп та опитувань, - наголосила Семенова.

У "Пасажирах Києва" обурені, що чиновники ліквідують смуги громадського транспорту на бульварі Лесі Українки та Повітрофлотському проспекті, чим стимулюють мешканців столиці купувати особисті автомобілі. Це суперечить європейським практикам, згідно з якими роблять ухил на громадський транспорт та велотранспорт.

Так, через рішення відмовлятися від смуг для ГТ, облаштовувати кишені для паркування на пішохідних і зелених зонах, а також через заборону руху громадського транспорту під час повітряних тривог, у суспільства зростає потреба в особистому автомобілі. Це призведе до збільшення пробок, що позначиться на якості життя у Києві.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

ТОП РОЗДІЛУ
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах