Скандальне будівництво ЖК на Шулявці назавжди зупинено

Скандальне будівництво ЖК на Шулявці назавжди зупинено.

Скандальне будівництво ЖК на Шулявці назавжди зупинено. Фото: 50Avenue

Транспорт та інфраструктура
23 сiчня 2023 21:15

Верховний суд ухвалив остаточне рішення щодо будівництва житлового комплексу 50Avenue, який планували звести біля станції метро "Шулявська".

Нагадаємо, у січні 2020 року Vgorode розповідав про будівництво ЖК на Шулявці, на проспекті Перемоги, 50а. На сайті продажу нерухомості тоді з'явилося відповідне оголошення, але детальної інформації про продаж квартир не було. На даній земельній ділянці є сквер, який також планували забудувати житловими будинками, але, згідно з Генпланом Києва, ця територія не може бути забудована. Було відомо, що на ділянці хотіли збудувати багатофункціональний комплекс – дві висотки з 34 та 48 поверхами. Також проект передбачав шестиповерховий підземний паркінг.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Громадськість цю новину сприйняла вкрай негативно, багато хто також побоювався, що будівництво велося прямо над червоною лінією метрополітену.

Пізніше стало відомо, що замість скандального житлового комплексу планують звести сучасний міський парк. Влада вела переговори з власником, оскільки місцеві жителі були категорично проти забудови. Міська комісія з питань будівництва у КМДА ухвалила рішення про викуп зазначеної земельної ділянки. Це рішення члени комісії ухвалили 19 травня 2021 року.

Фактично будівництво було розташоване на території скверу "Слава танкістам" і роботи проводилися без дозволу їх виконання на об'єктах, які за класом відповідальності належать до об'єктів зі значними наслідками. У зв'язку з цим державна інспекція архітектури та містобудування склала протоколи на компанію, яка намагалася побудувати багатоповерховий ЖК 50 Avenue.

Тепер стало відомо, що днями будівництво ЖК на даній ділянці заборонили остаточно. Відповідне рішення ухвалив Верховний суд України. На засіданні суду зведення ЖК було визнано незаконним, касаційну скаргу забудовника при цьому відхилили, повідомив адвокат Олександр Дядюк.

Постанова Верховного суду остаточна та оскарженню не підлягає.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах