У Києві може з'явитись новий житловий район на лівому березі - що в ньому буде

У Києві може з'явитись новий житловий район на лівому березі - що в ньому буде.

У Києві може з'явитись новий житловий район на лівому березі - що в ньому буде. Ілюстративне фото: pixabay.com

Транспорт та інфраструктура
07 березня 2023 22:48
Автор: Дарья Кунец

Планується забудувати житловими будинками промисловий район Воскресенський у Києві. Про можливість масової його забудови розмов усе більше.

Багато киян обговорюють можливість виникнення нового житлового масиву в соцмережах. На Воскресенці замість промзони може з'явитись щільно забудований житловий район. Забудова району турбує багатьох жителів столиці, оскільки це спричинить додаткове навантаження на дороги та соціальну інфраструктуру лівого берега.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Як повідомляють ТСН.ua із посиланням на КМДА, розроблено детальний план території реконструкції частини промрайону Воскресенський. Йдеться про територію, обмежену проспектом Броварським, проспектом Визволителів, бульваром Перова, проспектом Алішера Навої, вулицею Райдужною та вулицею Пантелеймона Куліша.

Міська влада обіцяє не лише побудувати житло, але також "реорганізацію з метою реабілітації природного комплексу". У новому комплексі мають бути побудовані школа на 24 класи та 720 місць, два дитячі садки по 100 місць у кожному.

Також, згідно з планом, у районі буде збудовано багатоповерхові паркування (з боку перспективної магістралі Троєщина-Осокорки), а також відкриті автостоянки. У центрі району з'явиться зелена зона зі спортивними майданчиками та майданчиками відпочинку.

По транспорту також передбачено рішення – буде створено лівобережний підхід до Подільського мостового переходу – сполучення з вулицею Алішера Навої. Щоправда, закінчення робіт із цього транспортного проекту відбудеться лише через 20 років після початку будівництва.

Поки що проект плану забудови ще не затверджено Київрадою.

Нагадаємо, на Осокорках у Дарницькому районі Києва мають намір збудувати нову вулицю довжиною 3 кілометри. Судячи з даних тендеру, пролягатиме вона на території однойменного екопарку.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах