Стало відомо, скільки у Києві облаштують наземних пішохідних переходів замість підземних

Стало відомо, що у Києві облаштують наземних пішохідних переходів замість підземних.

Стало відомо, що у Києві облаштують наземних пішохідних переходів замість підземних. Фото ілюстративне

Транспорт та інфраструктура
19 липня 2023 17:36

У Києві продовжується робота зі створення доступного міського середовища для маломобільних груп населення. У рамках цієї роботи знижують рівень бордюрів та створюють нові наземні пішохідні переходи як дублери підземних. При цьому робота йде дуже повільно, влада обіцяє, що вона прискориться наступного року.

Про наземні переходи та плани Києва щодо їх розвитку розповів голова Департаменту транспорту та інфраструктури КМДА Руслан Кандібор в інтерв'ю LIGA.net.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

У Києві є близько 100 пішохідних переходів, де бордюри планується знизити позапланово. При цьому чиновник поскаржився, що кожна така дія викликає критику влади: "Знизили бордюри – а де тактильна плитка?" Щоб уникнути такої критики, потрібна повна масштабна реконструкція вулиць. Кандибор пообіцяв, що у 2024 році робота у цьому напрямі буде більш масштабною, ніж цього року.

У місті зрушується питання дублювання підземних пішохідних переходів наземними. У квітні цього року Руслан Кандібор підготував розпорядження про дублювання наземними близько 250 підземних переходів. При цьому поки що практичних робіт не ведеться - папери "гуляють" по всіх інстанціях.

Окремо чиновник розповів про наземний перехід біля метро "Університет", проект якого виграв Громадський бюджет ще 2019 року, але він досі не реалізований. Як запевняє Кандибор, реалізації цього переходу багато років заважала поліція, на їхню думку, цей перехід заважатиме руху транспорту. До остаточного рішення Департаменту патрульної поліції України розпочинати облаштування переходу до КМДА не можуть, а відповіді від них все не надходить.

З боку КМДА вже все готове до його облаштування. Після початку робіт перехід відкриється лише за один місяць.

Нагадаємо, наземний перехід у метро "Театральна" через вулицю Богдана Хмельницького вже скоро з'явиться, роботи з ремонту вулиці тривають.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах