Що робити, якщо ваш поїзд приїжджає до Києва або відправляється в комендантську годину: інструкція

Що робити, якщо поїзд приїжджає до Києва або відправляється в комендантську годину: інструкція.

Що робити, якщо поїзд приїжджає до Києва або відправляється в комендантську годину: інструкція. Фото: Укрзалізниця

Транспорт та інфраструктура
12 жовтня 2023 19:20

Виїхати з вокзалу вночі можна на спеціальному таксі, яке має право їздити у комендантську годину. Також на вокзалі Києва - великий вибір безкоштовних та платних місць для очікування поїзда.

Рекомендаціями з приводу нічної посадки на поїзд чи прибуття до Києва вночі поділився у Facebook інженер вокзалу станції "Київ-Пасажирський" Павло Близниченко.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації

Нагадаємо, що комендантська година у Києві діє з 0:00 до 5:00. Тому для посадки на потяг, який вирушає вночі, потрібно або викликати таксі, що має спецперепустку, або приїхати на вокзал заздалегідь і там ночувати.

При цьому є пільга для тих, чий потяг запізнився і приїхав через це до Києва вже після опівночі, коли пересування без спецперепустки заборонено. У такому разі можна їздити по місту своїм авто, а замість пропуску можна використовувати квиток на поїзд. При цьому на вокзалі потрібно у чергового отримати підтвердження того, що потяг справді запізнився.

Для тих, кому потрібно ночувати на вокзалі, є кілька безкоштовних місць ночівлі. Це крісла, розташовані у переході над коліями між двома будівлями вокзалу – Центральним та Південним. Мінус ночівлі там - в холодну пору там дуже сильно дує.

Більш комфортабельне безкоштовне місце ночівлі - зал очікування №2, розташований на 2 поверсі Центрального вокзалу, біля кав'ярні Fishki Cofee та магазину "Київстар". Останньої зими там відкрили пункт незламності, тому всередині можна не лише безкоштовно посидіти, а й зарядити гаджет, знайти окріп та чай.

Для тих, хто може заплатити, є зал підвищеної комфортності №1. Він також знаходиться на 2-му поверсі Центрального вокзалу, орієнтир – магазин Vodafone. Вартість години перебування там – кілька сотень гривень. Там є м'які дивани, інтернет, телевізор та бар.

Ще більш комфортне місце – нова лаунж-зона, вхід до якої знаходиться ліворуч від входу до Центрального вокзалу. Там уже комфорт люкс-класу, є душ та навіть зал для переговорів. Ціна - також кілька сотень гривень.

Також в обох будинках вокзалу є кімнати відпочинку. Це повноцінні готелі, де можна полежати на ліжку. Номери мають туалет та душ.

Нагадаємо, у червні на вокзалі Києва з'явився великий ігровий простір для дітей.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах