Які станції міської електрички можуть з'явитися у Києві у майбутньому

Які станції міської електрички можуть з'явитися у Києві у майбутньому.

Які станції міської електрички можуть з'явитися у Києві у майбутньому. Фото: village.com.ua

Транспорт та інфраструктура
04 квiтня 21:25

"Укрзалізниця" розглядає питання будівництва нових станцій на маршруті кільцевої електрички – поряд із Либідською площею, на Оболоні та Політеху.

Про плани "Укрзалізниці" щодо будівництва нових зупинок міської електрички розповіли в інтерв'ю The Village керівник з пасажирських комунікацій та клієнтського сервісу УЗ Олександр Шевченко, керівник пасажирського напряму Олександр Перцовський, директор філії "Приміська пасажирська компанія" Олександр Болдов.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь щоб бути в курсі найважливішої інформації

Либідська

"Укрзалізниці" хотілося б насамперед бачити станцію на Либідській, бо там величезний хаб – метро, автобуси, автовокзал, і станція електрички була б дуже затребувана, вважає Шевченко. Але є проблеми - "це складне та дороге рішення, потрібно буде перекривати частину колій, пускати багато поїздів в об'їзд, добудовувати технічний шлях; річку треба перекривати в окремих місцях".

На жаль, поки йде війна, держава не погодиться на цей складний та непростий у фінансуванні процес. Спроби "Укрзалізниці" знайти інвестора для цього проекту серед забудовників не мали успіху.

Оболонь

На Оболоні нова станція має бути поряд із Почайною біля розважального центру Blockbuster Mall. Плюс місця - "там поряд три ЖК та Blockbuster у пішій доступності". "Укрзалізниця" готова вести переговори щодо будівництва цієї станції з інвесторами та державою, оскільки будівництво таких об'єктів можливе за умови співфінансування.

Політехнічна

Потенційно гарне місце для станції залізничного транспорту - біля КПІ. Саме там залізничні колії проходять повз станцію швидкісного трамвая "Політехнічна". Будівництво цього об'єкта інфраструктури непросте, бо там тече річка Либідь і треба буде будувати над нею. У майбутньому там може з'явитися станція, поєднана із лінією швидкісного трамвая.

Нагадаємо, у січні в Києві перейменували 9 зупинок міської електрички та залізничний міст.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах