Як живуть вже понад півроку люди у Горенці під Києвом у зруйнованих багатоповерхівках - фото

Як живуть вже понад півроку люди у Горенці під Києвом у зруйнованих багатоповерхівках – фото.

Як живуть вже понад півроку люди у Горенці під Києвом у зруйнованих багатоповерхівках – фото. Фото: Vgorode

Транспорт та інфраструктура
07 жовтня 2022 23:25

Село Горенка, розташоване зовсім поряд зі столичною Пуща-Водицею, сильно постраждало внаслідок бойових дій навесні цього року. Люди продовжують там жити без елементарних зручностей.

Горенка знаходиться поблизу Києва, у Варшавської траси, що веде зі столиці в Гостомель, Бучу та Ворзель. Це один із найбільш наближених до Києва населених пунктів, які сильно постраждали внаслідок російського вторгнення до Київської області у лютому 2022 року.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Найбільше враження у селі справляє район із багатоповерховими будинками, розташований на вулиці Садовій. Зруйновані будинки, в яких немає ні електрики, ні газу, ні води не призначені для проживання. Проте, вже півроку там мешкають десятки місцевих жителів, тягаючи здалеку воду та займаючись приготуванням їжі у дворах власних будинків.

Деякі квартири умовно цілі, якщо не брати до уваги вибитих вікон, інші ж повністю або частково зруйновані. При цьому мешканці так і не змогли отримати висновки про технічний стан будівель. Досі прописані у зруйнованих будинках одержують платіжні квитанції за ненадані комунальні послуги, пише Страна.UA.

Влада обіцяла жителям, які втратили своє житло, побудувати модульне містечко, щоб розмістити там усіх знедолених, проте вже незабаром настає зима, а це так і не було зроблено. Поки що було виділено ділянку під будівництво, і на ній розрівняли землю. На цьому усі роботи припинились. Жителі з тривогою чекають на швидкий наступ морозів.

Фото: VgorodeФото: Vgorode
Фото: VgorodeФото: Vgorode
Фото: VgorodeФото: Vgorode
Фото: VgorodeФото: Vgorode
Фото: VgorodeФото: Vgorode
Фото: VgorodeФото: Vgorode
Фото: VgorodeФото: Vgorode
Фото: VgorodeФото: Vgorode
Фото: VgorodeФото: Vgorode
Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах