З кінотеатру "Київська Русь" впала штукатурка: пошкоджено автомобіль

штукатурка, що впала з кінотеатру "Київська Русь", пошкодила автомобіль.

штукатурка, що впала з кінотеатру "Київська Русь", пошкодила автомобіль. Фото: kiev.moygorod.ua

Транспорт та інфраструктура
14 лютого 2022 08:41

13 лютого з будівлі комунального кінотеатру "Київська Русь", що знаходиться у Шевченківському районі Києва, відвалився шматок штукатурки. Будівля зараз перебуває в аварійному стані та становить реальну загрозу як для пішоходів, так і для припаркованих під нею автомобілів.

Черговий шматок будівлі кінотеатру на вулиці Січових Стрільців може впасти будь-якої миті. Як повідомляє "Київ Оперативний", таке вже сталося цими вихідними.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Очевидці опублікували відео, на якому видно, що штукатурка з будівлі впала на припаркований автомобіль Mazda, через що машина зазнала пошкоджень. Поруч стояло авто Mustang, але його не зачепило. Іншим водіям паркуватись під кінотеатром "Київська Русь" не рекомендують.

Кінотеатр "Київська Русь" збираються відреставрувати до кінця 2022 року. На його місці можуть створити багатофункціональний культурний центр із сучасними технологіями кінопоказу. На всі роботи з масштабного ремонту "Київської Русі" витратить близько 288 мільйонів гривень.

Аукціон на Prozorro, який минулого року оголосив "Київкінофільм", виграла київська компанія "Ж.О.К.". Саме вона проводитиме реставрацію кінотеатру.

У будівлі мають капітально відремонтувати внутрішні приміщення кінотеатру, замінити меблі та обладнання, оновити систему електро-, водопостачання та водовідведення, вентиляції та кондиціювання, опалення, а також прикрасити зовнішні фасади, підлогу та дахи. Підрядник також зобов'язаний створити біля "Київської Русі" зону відпочинку та облаштувати прилеглу територію. Також передбачено створення паркінгу на 100 місць.

Нагадаємо, "Київська Русь" - один із найбільших столичних кінотеатрів, входить до мережі муніципальних кінотеатрів "Київкінофільм". Цей кінотеатр було відкрито у 1982 році в рамках святкування 1500-річчя Києва.

Раніше Vgorode писав, що історична будівля "Останець" на вулиці Григорія Сковороди, 96, знаходиться під загрозою руйнування. По стінах будинку вже пішли тріщини через його реставрацію, яка проходить у рамках програми збереження культурної спадщини Києва на 2022-2024 роки. Будівлю оглянули спеціалісти Міністерства культури України. Після перевірки вони вимагали негайно припинити всі роботи на цьому місці.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах