Власниця кухонної шафки, фото якої стало символом незламності, розповіла її історію

Власниця кухонної шафки, фото якої стало символом незламності, розповіла її історію. || Фото: Єлизавета Серватинська

Журналісти розшукали мешканку Бородянки, яка жила в квартирі, де після руйнування будинку вціліла кухонна шафка. 

Фото цієї шафки одразу розлетілося по інтернету та стало символом стійкості та нескореності українців. користувачі почали робити з нею підбадьорюючі меми. Символічним також вважають те, що півник, зроблений у стилі Васильківської майоліки не впав з шафки. Такий експонат згодом став не проголошеним символом України, такого ж подарували у Києві британському прем'єр-міністрові Борису Джонсону. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Що розповіла жінка про свою родину та про трагедію у Бородянці, йшлося у сюжеті ТСН.

Власниця стійкої шафки мешкала на четвертому поверсі будинку в Бородянці, на який російські окупанти скинули дві авіабомби. Рятувальники не знайшли людей під завалами цього будинку. 

Власниця квартири Надія Дмитрівна виїхала з Бородянки на захід України ще на початку війни. Вона розповідає, що тримається так само стійко як і її кухонна шафа. 

 25 лютого пані Надія зварила суп, але змушена була покинути будинок. Вона ховалася від бомбардувань в підвалі сусідньої багатоповерхівки, а наступного дня виїхала з містечка. Жінка вийшла з підвалу в одних чобітках, носках, двох штанях та куртці. Поверх на неї надягнули пальто. Все майно Надії Дмитрівни впало до низу разом з будинком. Вціліла тільки славнозвісна шафка, посуд та півник.

У цей будинок родина Надії Дмитрівни заселилася у 1985 році, коли його було побудовано. У 1986 аварія на ЧАЕС забрала життя її чоловіка. Згодом помер старший син і вона залишилася жити вдвох із молодшим. Саме він встановлював кухонну шафу 12-13 років тому і зробив це "на совість". Але 2 роки тому не стало і його. 

На думку Надії Дмитрівни, шафка не впала, бо стіна на якій вона трималась була товста і несуща.

[read_more_vg id="1203057"]

Жінка також розповіла про півника на шафці. Він дістався їй у подарунок ще 40 років тому. За словами Надії Дмитрівни, поряд із півником стояв ще баран, такий самий, керамічний.

- То він видно впав, ну бо він, може, баран, та й упав, а півник вистояв, - сміється Надія.

Вона запевняє, що якщо півник вистояв бомбардування, то і ми обов'язково вистоїмо, обов'язково буде мир і перемога буде за нами. 

Нагадаємо, раніше Vgorode розповідав історію жінки, яку вбили російські окупанти в Бучі. Фото її руки показало всьому світу жахіття, що там відбувалися. По манікюру жінку впізнала її знайома візажистка.

Последние новости