КМДА вирішує питання про звільнення директорки Київської лікарні ветеринарної медицини

КМДА вирішує питання про звільнення директорки Київської лікарні ветеринарної медицини. || Фото: the-village.com.ua

Київська міська державна адміністрація прийняла звернення від зоозахисників UAnimals щодо звільнення директорки КП "Київська міська лікарня ветеринарної медицини" Наталії Мазур. Влада створила спеціальну комісію з 8 людей, яка розгляне справу щодо жорсткого поводження з тваринами та винесе рішення.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що під час окупації Бородянки у притулку для собак загинуло понад 200 тварин. Собаки з початку війни та окупації сиділи закритими у вольєрах, без їжі та води. Жодного разу до них не приїхало керівництво притулку чи представників Київської міської лікарні ветеринарної медецини, на балансі якої він знаходиться. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Зоозахисники звинуватили директорку установи Наталію Мазур, яка начебто покинула тварин напризволяще. Проте Наталія Мазур пояснила ситуацію тим, що до окупації не було ніяких повідомлень про евакуацію з Бородянки, тож залишати клітки відчиненими не було необхідності. А після того, як війська РФ зайшли у селище, ніхто не зміг доїхати до притулку.

UAnimals зазначили, що попри трагічні подіїї у Бородянському притулку Наталія Мазур залишається на посаді та продовжує працювати з тваринами. Команда вимагає звільнення директорки КП, через яку, за їхньою інформацією,  загинуло 222 собаки.

- Це важливо не лише для волонтерів та зоозахисників, а й для тварин, які у будь-який момент можуть знову бути покинуті, - повідомили зоозахисники.

Наразі за цим фактом триває службове розслідування. Рішення щодо звільнення прийматиме спеціально створена у КМДА комісія. Про нього мають повідомити вже у кінці червня.

[read_more_vg id="1210670"]

Раніше ми розповідали про щасливий кінець для відомої кішки Шафки з Бородянки, яку волонтери врятували з сьомого поверху зруйнованого будинку. Попри непорозуміння між власниками кішки і волонтерами, тваринку вилікували та повернули додому

Последние новости