Стало відомо, чому не вдалося врятувати собак із Бородянського притулку

Стало відомо, чому не вдалося врятувати собак із Бородянського притулку.

Стало відомо, чому не вдалося врятувати собак із Бородянського притулку. Фото: unsplash.com

Події
06 квiтня 2022 16:03

Волонтери UAnimals звинуватили директорку КП "Київська міська лікарня ветеринарної медицини" Наталію Мазур у смерті майже всіх собак у Бородянському притулку. За цим фактом рух зоозахисників подав заяву до поліції. Очільниця комунальнії ветлікарні прокоментувала звинувачення в свій бік та розповіла, чому загинули тварини.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що внаслідок війни після російського вторгнення в Україну у Бородянському притулку загинуло 335 тварин. 2 квітня волонтери змогли потрапити до притулку вперше після окупації. Тварини довгий час знаходилися закритими у вольєрах, без їжі та води, від чого вони і загинули. Живими наразі залишилося 150 собак, 27 з них перебувають у важкому стані, виснажені та відправлені на лікування. 

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Волонтери вважають, що у загибелі тварин винна директорка Київської комунальної ветеринарної клініки, до якої належить притулок, Наталія Мазур. За інформацією зоозахисників, на початку березня вона покинула собак закритими у вольєрах. Крім цього, Наталія Мазур начебто розповідала, що активно бере участь в порятунку тварин. Наразі достеменно відомо, що собак власними силами рятували волонтери.

UAnimals звернулися з заявою до поліції щодо жорстокого поводження з тваринами, а також до КМДА із вимогою змінити керівника КП, “оскільки діюча директорка не може виконувати функцію управлінця та взаємодіяти з тваринами надалі”.

Стало відомо, чому не вдалося врятувати собак із Бородянського притулку.Стало відомо, чому не вдалося врятувати собак із Бородянського притулку. Фото: UAnimals

Проте Наталія Мазур не стала замовчувати цю ситуацію і в кількох постах роз’яснила, чому так сталось.

За її словами, до 28 лютого не було повідомлень про евакуацію населення та можливий напад окупантів, тож залишати клітки відчиненими не було необхідності. Та вже за декілька днів війська росії зайшли у Бородянку. З 4 березня місто було в окупації і ніхто не міг туди дістатися ні для евакуації людей, ні тварин.

У притулку були вимкнені камери, тому дізнатися, що відбувалося там під час окупації - неможливо. Наталя Мазур пояснила це тим, що 25 лютого впав хостер і оптоволокно було пошкоджено.

Прокоментувала Наталія і погрози в свій бік. Вона написала, що згодна на те, щоб її звинувачували у гибелі собак, але просить не погрожувати їй чи її родині розправою.

- Я розумію що, побачивши мертвих тварин, вам потрібно знайти винуватця. І якщо вам буде легше якщо це буду я, нехай так і буде. Хай біль кожного з вас стане трошки меншою.  Але без загрози розправи, направлені на мене та на моїх рідних.

У Бородянку волонтерам вдалося потрапити після деокупації. Щоб нагодувати та допомогти тваринам їм дали 20 хвилин часу і скільки ж - наступного дня. Було також досягнуто домовленності з волонтерами (а саме Мариною Будько), щоб вони взяли на себе зобов’язення вивезти 226 тварин за кордон. Комунальна ветеринарна клініка допомогли боксами, та надала всі необхідні документи.

Волонтери врятували собак з Бородянського притулку.Волонтери врятували собак з Бородянського притулку. Фото: Наталія Мазур

Раніше ми розповідали, що на Київщині російські окупанти знищили ландшафтний парк "Добропарк". Від обстрілів на території  постраждало багато будівель, зокрема адміністрація. Військові країни-агресора викрали також садові інструменти та розбили техніку.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах