У Києві попрощалися з легендарним командиром Да Вінчі

У столиці попрощалися з "Да Вінчі". Фото: Масі Найєм, Христина Бердинських

Сьогодні, 10 березня, у Києві попрощалися з Героєм України, добровольцем, легендарним командиром Дмитром Коцюбайлом, який відомий за позивним "Да Вінчі".

Панахида за загиблим відбулася у Михайлівському соборі. Віддати данину поваги загиблому Герою прийшли тисячі українців.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Передісторія

"Да Вінчі" - легендарний український військовий, який бився з росіянами та загинув у віці 27 років.

Про загибель відомого українського військовослужбовця повідомив у своєму традиційному вечірньому виступі Володимир Зеленський, президент України. Він був командиром підрозділу ДУК ПС "Вовки Да Вінчі", його справжнє ім'я – Дмитро Коцюбайло.

Коли трапилося повномасштабне російське вторгнення, він воював у підрозділі "Вовки Да Вінчі" у Запорізькій області, а згодом - на Донбасі. Він займався як штурмовими діями, і веденням вогню по противнику з артилерії. Загинув "Да Вінчі" під Бахмутом.

Прощання

Так, сьогодні, 10 березня, у столиці попрощалися з Героєм України, добровольцем, легендарним командиром Дмитром Коцюбайлом, який відомий за позивним "Да Вінчі".

До Михайлівського собору, де відбувалося прощання з Героєм, прийшов президент України Володимир Зеленський, а також прем'єр Фінляндії Санна Марін. Вони поклали квіти до труни Дмитра.

Потім прощання з "Да Вінчі" продовжилося на Майдані Незалежності. Попрощатися з Героєм прийшли тисячі українців.

Серед тих, хто прийшов, були помічені начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та багато інших високопосадовців.

Последние новости