У Києві здорожчала вартість вивезення твердих побутових відходів: нова ціна

У Києві здорожчала вартість вивезення твердих побутових відходів: нова ціна.

У Києві здорожчала вартість вивезення твердих побутових відходів: нова ціна. Фото: unsplash.com

Комуналка
17 серпня 2022 10:44

У Києві змінюється тариф на вивезення твердих побутових відходів. Вартість послуги не коригувалася більше трьох років і наразі є чи не найнижчою в Україні. Такі зміни, зокрема, пов'язані зі зростанням вартості на пальне, захоронення відходів та інших складових.

Нагадаємо, в столиці вивезенням сміття займається комунальне підприємство "Київкомунсервіс", яке отримало дозвіл на це за результатами відповідного конкурсу. КП також співпрацює з кількома партнерами на умовах договорів підряду, серед яких є і міжнародні компанії.

Зараз все найоперативніше у нашому Telegram-каналі. Підписуйтесь, щоб бути в курсі найважливішої інформації

Через війну не сталося жодних збоїв у вивезенні відходів, "Київкомунсервіс" працював навіть там, де перестали працювати приватні перевізники. Комунальники продовжують працювати, хоча і мають нестачу робочого персоналу (частина працівників підприємства пішли до тероборони та ЗСУ).

За інформацією Київської міської державної адміністрації, у місті вивозять понад 7 тисяч кубометрів або близько 1 200–1 300 тонн побутових відходів щодня. На зміні задіяні майже 850 працівників і курсує близько 150 сміттєвозів.

До 16 серпня вартість вивезення сміття для населення коштувала 36,11 гривень. Підприємство працювало в межах своїх можливостей для надання якісних послуг. Однак ціна на пальне та забезпечення персоналу хорошою заробітною платою змушує вперше за три роки підвищити вартість послуги вивезення сміття.

Відтак, тариф для однієї особи підвищився на 10,26 гривень і тепер вивезення сміття коштує 46,37 гривень з ПДВ. Це дозволить підприємству й надалі стабільно вивозити відходи, вчасно виплачувати заробітну плату персоналу та утримати кваліфікованих працівників.

Усі інші тарифи на послуги в столиці залишаються без змін.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що через війну у киян зросли борги за комунальні послуги. Зокрема це стосується гарячого водопостачання. Лише три чверті киян оплачують послуги опалення та гарячої води, через що заборгованість киян перед КП "Київтеплоенерго", порівняно з минулим роком, зросла на 32%.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах