Команда Клопотенка проведе майстер-класи з нового шкільного меню для кухарів

Команда Клопотенко навчить кухарів новому шкільному меню.

Команда Клопотенко навчить кухарів новому шкільному меню. Фото: vgorode.ua

Події
07 лютого 2022 13:12

Євген Клопотенко, який розробив меню для шкільних їдалень, заявив про проведення тренінгів у регіонах України. Його команда розкаже шкільним кухарям про нюанси приготування нових страв та зустрінеться із чиновниками відділів освіти.

Нагадаємо, 1 січня 2022 року в Україні розпочалася реформа шкільного харчування . У навчальних закладах України дітей почали годувати за оновленим меню. З ініціативи першої леді Олени Зеленської українських школярів перевели на здорове харчування, скоротивши використання цукру та солі. Водночас до раціону дітей додали більше фруктів та овочів, молокопродукти та м'ясо. Нове шкільне меню розробляв кулінар, переможець шоу "Майстер-шеф" Євген Клопотенко.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Втім, батьки неоднозначно сприйняли нововведення, деякі стверджують, що діти перестали їсти у школі . Однією з причин цього могло бути невміння кухарів правильно приготувати деякі страви.

Перші курси мали пройти на вихідних 5-6 лютого на Херсонщині. На жаль, заняття не відбулися. Як повідомили Vgorode у прес-службі Євгена Клопотенка, через хворобу одного з експертів тренінг перенесли на наступні вихідні.

У прес-службі розповіли, що виїзні сесії передбачають практичну та теоретичну роботу зі шкільними кухарями. Також Клопотенко та члени його команди обговорюватимуть реформу шкільного харчування з представниками Держпродспоживслужби та чиновниками місцевих відділів освіти.

Заняття проводитимуться щовихідні у різних регіонах країни. Наступними після Херсонської області стануть Полтавщина, Рівненщина, Львівщина та Дніпропетровщина.

Як повідомляв Vgorode раніше, активісти руху захисту тварин UAnimals звинуватили Євгена Клопотенка у приготуванні м'яса тварин, що знаходяться на межі знищення. UAnimals подали запит до Держекоінспекції з вимогою з'ясувати - чи є в меню ресторану Клопотенка страви з лося, занесеного до Червоної книги України.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах