СБУ затримала ймовірного ворожого агента, який хотів влаштувати теракт

СБУ затримала ймовірного ворожого агента, який хотів влаштувати теракт.

СБУ затримала ймовірного ворожого агента, який хотів влаштувати теракт. Фото: censoru.net

Події
10 лютого 2022 12:50

Служба безпеки України затримала мешканця Києва, який працював ворожим агентом. Він хотів влаштувати теракт та підпалити автомобіль біля будівлі однієї із столичних громадських організацій. Виявилося, що чоловік був завербований представниками білоруської державної структури. Усі його дії були спрямовані на розхитування внутрішньополітичної обстановки у країні та зниження репутації України перед країнами ЄС.

Як повідомили у прес-службі СБУ, затриманий скоїв багато правопорушень, спрямованих на дестабілізацію становища України. Усі "завдання" агент отримував через одну з анонімних груп Telegram. Він зв'язувався з кураторами через заборонені російські електронні поштові сервіси, а гроші за їхнє виконання отримував на свою банківську карту.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Так, крім спроби підпалу автомобіля, чоловік займався залякуванням представників ЗМІ та іноземних громадян. Для цього він наносив написи із погрозами та провокаціями біля їхніх будівель на території Києва, а також повідомляв про псевдомінування приміщень.

Крім того, було встановлено, що зловмисник причетний до організації несанкціонованих мітингів поблизу посольств зарубіжних країн. Він купував піротехніку та інші речі для проведення акції протесту та наймав людей для масовки.

Також чоловік збирав дані про українських військовослужбовців із прикордонних районів.

Останнім його правопорушенням міг бути підпалений автомобіль, проте співробітники СБУ встигли завадити цьому. Для скоєння теракту зловмисник придбав машину, бензин та піротехніку.

Ворожого агента затримано за ст. 208 УпК України. Йому вже повідомлено про підозру у скоєнні злочину. Незабаром суд має обрати зловмиснику запобіжний захід.

За фактом протизаконної діяльності чоловіка було відкрито кримінальне провадження за статтею 111 (державна зрада) та статтею 258 (терористичний акт) КК України.

Нагадаємо, раніше Vgorode писав, що у Києві затримали групу осіб, які планували масштабні мітинги у столиці та інших містах України. У них був розроблений чіткий план, мало бути насильство, сутички з поліцією та "багато крові". До того ж для цього зловмисники навіть підготували бутафорську кров. Все це вони збиралися робити з метою гібридної війни та створення виду масових заворушень в Україні.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах