"Слугу народу" Трубіцина посадили до СІЗО. Однопартійці від нього відмовилися

"Слугу народу" Трубіцина посадили до СІЗО. Однопартійці від нього відмовилися.

"Слугу народу" Трубіцина посадили до СІЗО. Однопартійці від нього відмовилися. Фото: 24tv.ua

Події
10 лютого 2022 16:16

Депутат Київради Владислав Трубіцин, якого вчора затримали за отримання хабара, перебуває у СІЗО. Сьогодні йому вручать підозру.

Про це повідомив в. о. керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максима Грищука під час брифінгу, передає "24 канал".

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Як повідомляв Vgorode сьогодні, 9 лютого детективи НАБУ затримали Владислава Трубіцина, його помічника Олександра Коча, також директора одного з комунальних підприємств Києва та двох його співробітників. Їх викрили в отриманні хабара у розмірі 1,26 млн. грн. Стверджується, що підозрювані вимагали у підприємця гроші за річний дозвіл на роботу МАФів у Києві.

Реакція партії

Депутат Київради від "Слуги народу" Ксенія Семенова сьогодні заявила, що на час розслідування фракція виключає із партії Трубіцина. Його подальшу долю визначать під час засідання політсили, повідомила Семенова в ефірі телеканалу "Київ".

Реакція мера

На затримання депутата відреагував мер Києва Володимир Кличко. Він написав у своєму Telegram-каналі, що розраховує на об’єктивне розслідування НАБУ. Мер наголосив, що надалі допомагатиме правоохоронцям притягувати до відповідальності таких "діячів" - незважаючи на партійні кольори, посади та регалії.

Що відомо про Трубіцин

ЗМІ пишуть, що Трубіцин був меценатом та букіністом, засновником благодійного фонду. У Київраді він очолив постійну комісію з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою. Трубіцин на брифінгах неодноразово критикував корупцію у міській владі:

- У Києві реально сформувався кримінальний прошарок, який реально обслуговує тіньовий ринок для КМДА. Ми щодня надаємо йому відсіч, - цитують Трубіцина "ТСН".

Як Vgorode повідомляв раніше, першому заступнику голови КМДА Миколі Поворознику 25 січня вручили підозру у справі відчуження земельної ділянки, що належить апарату РНБО.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах