Землі поруч із музеєм архітектури в Пирогово вдалося відстояти - ЖК тут не буде

Землі поруч із музеєм архітектури в Пирогово вдалося відстояти.

Землі поруч із музеєм архітектури в Пирогово вдалося відстояти. Фото: kyiv.gp.gov.ua

Події
11 лютого 2022 20:38

Декілька років під загрозою зникнення були красиві природні ландшафти, прилеглі до музею народної архітектури та побуту в Пирогово. І ось нарешті цю територію вдалося повернути місту.

Нагадаємо, ще в січні 2020 року Vgorode писав, що у Києві на території охоронної зони Національного музею народної архітектури та побуту України в Пирогово вирубали близько тисячі дерев. Про це повідомив тоді повідомив користувач Facebook Михайло Погребиський. За його словами, на ділянці, де ведеться активна вирубка дерев, планують звести висотний ЖК. Землі під будівництво були оформлені в оренду ще 2017 року однією комерційною структурою.

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

Після цього резонансного випадку багато громадських діячів, активістів, блогерів та представників ЗМІ виступали і боролися проти плану незаконної забудови території поряд з музеєм архітектури. Наявність висотних ЖК поруч із музеєм унікального масштабу сильно погіршило б навколишні ландшафти, і відчуття дотику з історією, стоячи біля хат та млинів 18-19 століть, зникло б повністю.

Майже два роки тривало судовий розгляд справи. Земля була комунальною власністю, а Київрада рішення про передачу її в оренду не ухвалювала. Це дало підставу повернути землі у власність Києва, пишуть на сайті Київської міської прокуратури. Тому масштабного будівництва в охоронній зоні найбільшого за площею столичного музею не буде.

Землі поруч із музеєм архітектури в Пирогово вдалося відстояти.Землі поруч із музеєм архітектури в Пирогово вдалося відстояти. Фото: bzh.life

Нагадаємо, у січні стало відомо, що після заборони на забудову Протасів Яр залишиться зеленою зоною.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах