Британія, Китай та Польща залишають своїх дипломатів у Києві

Британія, Китай та Польща залишають своїх дипломатів у Києві.

Британія, Китай та Польща залишають своїх дипломатів у Києві. Фото: mesta.com.ua

Події
14 лютого 2022 16:50

Через чутки про загрозу повномасштабної війни низка країн оголосила про евакуацію співробітників своїх посольств із Києва. Проте стало відомо про те, що, як мінімум, дипломати Великобританії, Польщі та Китаю залишаються на місці.

Протягом останніх днів посольства багатьох країн світу, насамперед США та Канади, оголосили про те, що переводять своїх співробітників із Києва до Львова – подалі від російського кордону. Також до них приєднуються і співробітники посольств Японії та Австралії. Проте деякі інші впливові країни світу оголосили про те, що робота їхніх дипломатичних представництв в українській столиці продовжиться у звичайному режимі.

Про те, що посольство Британії продовжить роботу у звичайному режимі, написала своєму Твіттері сама посол Мелінда Сіммонс. Проте до цього повідомлення прикріплено інформацію з рекомендацією британського МЗС для своїх громадян у жодному разі не їхати в Україну. Також усім підданим королівства рекомендують виїхати з України.

У Києві також лишається польське посольство. Це підтвердив речник уряду Польщі Петро Мюллер. Тільки у разі нагальної потреби польських дипломатів буде евакуйовано зі столиці України, пише видання polsatnews.pl.

Залишаються у Києві і китайські дипломати, а посольство продовжуватиме працювати у звичайному режимі. Заяву про те, що посольство лише уважно стежить за ситуацією в Україні і в разі потреби надасть китайцям допомогу, що знаходяться в країні, передав офіційний представник МЗС Китаю Ван Веньбінь. Громадянам Китаю, які живуть на території України, лише рекомендовано стежити за ситуацією, що складається в Україні.

Нагадаємо, що авіакомпанії KLM і SkyUp, які скасували рейси, насправді продовжують літати з Києва.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах