В Україні запровадять кримінальну відповідальність за антисемінізм

В Україні буде запроваджено кримінальну відповідальність за антисемінізм.

В Україні буде запроваджено кримінальну відповідальність за антисемінізм. Фото: freepik.com

Події
15 лютого 2022 16:06

Верховна Рада ухвалила законопроект, згідно з яким до Кримінального кодексу буде внесено зміни, що передбачають рівноправність незалежно від раси, релігії, національності. Тепер в Україні з’явиться кримінальна відповідальність за антисемітизм.

У першій частині оновленої статті йдеться про прояви антисемітизму. Зокрема, за приниження честі та гідності та розпалювання ворожнечі можна отримати штраф від 3 400 до 8 500 гривень, обмеження волі до 5 років, тюремний строк до 3 років або позбавлення права обіймати певні посади до 3 років.

Згідно з другою частиною статті, каратимуть за насильство, обман та погрози. Покаранням за такі дії буде штраф у розмірі від 8500 до 17000 гривень або позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права (або без нього) обіймати певні посади.

Якщо ці дії вчинені організованою групою або спричинили тяжкі наслідки, то за це передбачено позбавлення волі від 5 до 8 років.

Спочатку законопроект має підписати Володимиром Зеленським. Зміни до Кримінального кодексу почнуть діяти наступного дня після публікації законопроекту.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що Президент України Володимир Зеленський затвердив терміни закликів на військову службу у 2022 році. Так, цього року відбуватимуться два військові призови - з квітня по червень та з жовтня по грудень. Громадян, покликаних на строкову військову службу, не надсилатимуть до зони Операції об'єднаних сил. Деякі категорії можуть отримати відстрочку від призову.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах