Журналісти перевірили, чи відповідає карта укриттів Києва дійсності

Журналісти перевірили, чи відповідає карта укриттів Києва дійсності.

Журналісти перевірили, чи відповідає карта укриттів Києва дійсності. Фото: Vgorode

Події
16 лютого 2022 16:19

Журналісти перевірили десяту частину укриттів Києва, зазначених на карті, та з'ясували, що до значної частини притулків кияни потрапити у разі НС не зможуть.

Як виявилося, близько 20% досліджуваних бомбосховищ не мали зазначеного телефону, його довелося шукати. Майже у половині випадків вдалося додзвонитися не з першої спроби. Частина з них сказала, що укриттів тут немає і пускати туди нікого не будуть, повідомляє "Слідство.Інфо".

Не забудьте підписатися на канал Vgorode.ua в Telegram.

У КМДА раніше зазначили, що у місті налічується близько 5 тисяч укриттів. Нещодавно адміністрація заявила, що оновила картку за наслідками перевірки фонду.

В одному з укриттів на Липках розташований суші-бар. Власник закладу розповідала, що приміщення орендує у держави, а бомбосховища в ньому не може бути і впускати всередину навіть у разі НС він нікого не збирається.

Також на платформі онлайн-оголошень журналісти знайшли підвал, що здається під офіс, на 270 квадратних метрів. Ріелтор запевнив, що укриття там нема. Під час екстреної ситуації звичайним городянам сюди також заборонять вхід.

У Дніпровській райадміністрації наголосили, що на власників укриттів, які не пускають людей до приміщення, можна подати до суду.

Нагадаємо, раніше Vgorode повідомляв, що нещодавно киян шокував знімок підвалу, який має бути укриттям для людей. На фото було видно жахливий стан притулку, до того ж нардеп Роман Грищук обурився, що багато інших підвалів зайняті перукарнями та магазинами. На це в КМДА заявили, що заклади можуть відкриватися у таких місцях, але за підтримки чистоти та порядку приміщення на випадок НП.

Також Vgorode розповідав, що у підвалі на вулиці Великій Васильківській, 58 відкрився стриптиз-клуб, а на карті це місце позначено як "найпростіше укриття". При цьому працівники закладу пообіцяли впускати сюди людей у разі НС.

Приєднуйтесь до нашіх каналів в Telegram:

"Підсумки дня. Новини України та світу" - о 22:00 пишемо добірку про те, що важливого відбулося протягом дня.
Vgorode.ua Київ - усе, що стосується нашого міста.
"Диван зачекає" - куди ходити у Києві, та як розважатися.
"Сова" - кращі добірки кіно, серіалів, та музики.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах